Sport

Komentari 66

Krznar: Istra je kao Villarreal, a tri boda kao polufinale Europe

Krznar: Istra je kao Villarreal, a tri boda kao polufinale Europe

Istra je u zadnjih šest, sedam utakmica izuzetno stabilna i organizirana. Osobito u defenzivi. Imaju pojedinaca, ali imaju i strukturu momčadi kojoj moramo dati zasluženi respekt, rekao je trener Dinama Damir Krznar

Dinamo u okviru 29. kola HNL-a na Maksimiru dočekuje Istru (nedjelja u 19:05 sati, Arena Sport 3). 'Modri' su završili europsku sezonu porazom od Villarreala u četvrtfinalu Europske lige pa će fokus do kraja biti na Kupu i ostatku prvenstva.

POGLEDAJTE VIDEO: BBB u Villarrealu

Iduća prepreka je Istra, koju će momčad Damira Krznara morati pobijediti pod znakom imperativa pošto je Osijek svoj dio posla već odradio velikom pobjedom na gostovanju kod Hajduka (0-1). Puljani su u strahovitom naletu, izbacili su Rijeku i plasirali se u finale Kupa.

- Ne valja se osvrtati iza sebe. Što je bilo, bilo je, Villarreal je prošlost, a naša sadašnjost je Istra. Istra koja je dobila krila nakon zaista impresivnog ulaska u finale hrvatskog kupa. Dolazi ovdje goropadna. Mi jednako tako moramo odgovoriti. Recept je vrlo jednostavan, kvaliteta je na našoj stani. Samo, pristup, volju i želju kakve ima Istra moramo imati i mi. Tek onda će naša kvaliteta doći do izražaja - rekao je u najavi utakmice Krznar pa dodao:

- Apeliramo, mogu se usuditi reći, naređujemo našim igračima da budu na 110 i 120 posto jer ova utakmica neće biti ništa lakša od Villarreala. Nije floskula, stvarno je tako.

Iako je većinu sezone igrala ispod kapaciteta, Istra se probudila i pruža respektabilne igre. Sada je cilj izboriti ostanak u HNL-u i nema čovjeka u klubu koji ne vjeruje u čudo na Maksimiru. Vidjeli smo protiv Rijeke kako su Istrani snažno i koncentrirano krenuli u susret pa stigli do nevjerojatna tri gola prednosti u prvom dijelu.

- Istra je u zadnjih šest, sedam utakmica izuzetno stabilna i organizirana. Osobito u defenzivi. Na lijevom beku je tu Gržan, strahovito je brz i može napraviti dosta problema. Novi igrač, Japanac, jako je dobar i jako zanimljiv igrač. Ulazi u dubinu i iza leđa. Imaju pojedinaca, ali imaju i strukturu momčadi kojoj moramo dati zasluženi respekt. Mi smo se ti koje se pita, ali Istra će biti tvrd orah - kazao je Krznar pa se za kraj osvrnuo na fizičku i psihičku potrošenost svojih igrača nakon velike utakmice protiv Villarreala:

- Nas više brine mentalna potrošnja i tu moramo vidjeti kako ponovno igrače vratiti u fokus i kako da budu koncentrirani u ovoj utakmici. Fizička potrošnja jest velika, ali glava je ta koja tjera da ideš preko svojih limita i to će biti presudno. Sigurno ćemo kombinirati i osvježiti momčad. Ali svaki od njih 15, 16 koji će početi ili završiti utakmicu moraju ostaviti i srce i dušu za pobjedu jer ova tri boda jednaka su polufinalu Europske lige.

Najčitaniji članci