To je to što me zanima!

Krznar: Ma mi više ne igramo za dojam, već za titulu, a ovu smo utakmicu dobili baš na mišiće...

Ne, mi danas nismo očekivali šetnju ili golijadu, već čvrstu i zahtjevnu utakmicu što se i dogodilo. Osijek? Tamo nas očekuje sličan dvoboj, borba za svaki dio terena, kaže Damir Krznar
Vidi originalni članak

Očekivali smo tešku utakmicu, u njenoj pripremi znali da će oni doći ovdje, zaigrati u čvrstom bloku i sustavu 5-4-1, to se i dogodilo, kaže Damir Krznar.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dinamo je upisao još jednu pobjedu, Zagrepčani su ipak teže od očekivanja svladali (1-0) Istru 1961. I tako prije velikog derbija koji je u srijedu na rasporedu u Osijeku zadržali dva boda prednosti (uz utakmicu manje) u odnosu na drugoplasiranu momčad lige. Damir Krznar ne može biti zadovoljan igrom svoje momčadi, no s obzirom na gust raspored i veliki umor najvažnije je bilo osvojiti bodove.

- Mi smo bili vrlo dobri u pripremi napada i organizaciji igre, ali smo zbog velike gustoće imali problema u zadnjoj trećini. Nismo dovoljno šutirali izvana, tako pokušali otvoriti Istru, ali napominjem kako mi ovdje nismo očekivali šetnju ili nekakvu golijadu. Ova i svaka sljedeća utakmica donosi nam tri boda, više nam nije bitno kako ćemo stići do njih. Mi više ne igramo za dojam, već za titulu - kaže Damir Krznar, pa dodaje:

- Stvarali smo prilike da uđemo u tu njihovu zonu blizu gola, tu smo gubili lopte, ali ih odmah i osvajali. Danas smo imali odličan reposjed, to nam je nedostajalo u Šibeniku, a iz jednog takvog pritiska smo i natjerali Istru na veliku pogrešku. Mi nemamo pet ili sedam dana za pripremu utakmice, već smo imali tek dan i pol. I tu nije lako uhvatiti automatizme, prikazujemo ono što je od njih ostalo.

Već u srijedu gostujete u Osijeku...

- Ovu smo utakmicu dobili na borbenost, htijenje i zalaganje, baš na mišiće. A takvih će utakmica do kraja sezone biti još. Osijek? Tu s motivacijske strane nećemo imati problema, možda ćemo morati i spuštati tenzije kod igrača. Istra nam je bila u formacijski, tu ne povlačim paralelu u kvaliteti, već samo u formaciji odlična priprema za Osijek. U Gradskom vrtu će biti slična utakmica, tvrda i čvrsta, očekujem borbu za svaki dio terena. A mi uz nešto kompletniju momčad možemo stići do željenog rezultata - završio je Krznar.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • 19.04.2021.

    zašto bi krznar išao kad mu Mamic sve diktira

  • rijeka.cetina.86 19.04.2021.

    kao do sad ste igrali za dojam

  • KEŠŠ 18.04.2021.

    Pa nakon villareada u četvrtak i puta u petak mogli su imati samo jedan lakši trening i utakmica Isto tako za Osijek moze imati samo dva treninga. I tako stalno do. kraja. Ali i drugima se povećava broj utakmica pa ce broj igrače dovpljno odmornih odlučivati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare