To je to što me zanima!

Kubancu Matosu potvrđena doživotna suspenzija s OI

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Kubanski taekwondo reprezentativac Angel Valodia Matos bio je u središtu jedne od najnegativnijih priča na završenim OI u Pekingu
Vidi originalni članak

Tijekom borbe za brončanu medalju Angel Valodia Matos je jednog suca odgurnuo, a drugog udario nogom u glavu, nakon što su djelitelji pravde prekinuli borbu i odlučili medalju dodijeliti njegovom suparniku.
Suci su meč prekinuli zbog predugog tretmana koji je primao Matos, a Svjetska taekwondo federacija (WTF) je najavila kako je moguće kažnjavanje Kubanca - doživotna zabrana nastupanja na Olimpijskim igrama.
Međunarodni Olimpijski odbor je tako u ponedjeljak potvrdio odluku te su Angel Valodia Matos i njegov trener Leudis Gonzalez kažnjeni doživotnim izgonom s Olimpijskih igara.

FIDEL CASTRO: MATOS JE NORMALNO REAGIRAO

Fidel Castro, 82-godišnji vođa kubanskog komunističkog režima, osudio je suce na boksačkom i taekwondo turniru na OI:
- Neki suci su u Pekingu obavljali dužnost lopova. Na boksačkom turniru su očigledno Europljani morali uzimati sve medalje i potkradali su one koji su im bili najopasniji, a to su Kubanci - izjavio je Castro, koji je stao u obranu Matosa:
- Potpuno stajem u obranu našeg borca Matosa. Osjetio se ugroženim, nije bio u istom odnosu kao i ostali borci. Njegova reakcija je instiktivna, normalna i shvatljiva. Žalosno je bilo gledati kako se poigravaju s nama - zaključio je Castro.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Mariposa 25.08.2008.

    mislim da nije niti za očekivati neki drugačiji komentar castra.

  • Cromagnon 25.08.2008.

    hahahahahaha!

  • armada-grbci 25.08.2008.

    ma ti si castro mrak,tebe je trebalo staviti za sudca,svaka čast zauzeo si se za svoje,ali se drži ti svoje postelje to ti bolje ide

Komentiraj...
Vidi sve komentare