To je to što me zanima!

Kukoč uskoro postaje član košarkaške Kuće slavnih

Član košarkaškog 'Hall of Famea' Mirko Novosel najavio je primanje Tonija Kukoča u Kuću slavnih. Time bi postao četvrti Hrvat koji je dobio tu čast
Vidi originalni članak

Krešimir Ćosić, Dražen Petrović i Mirko Novosel trojica su 'besmrtnih' Hrvata koji su dobili svoje mjesto u košarkaškoj Kući slavnih u Springfieldu, a uskoro bi 'Hall of Fame' mogao dobiti još jednog hrvatskog člana. Radi se o Toniju Kukoču koji je prema Novoselovim riječima, uz Vladu Divca glavni kandidat za ulazak u slavnu ustanovu.
- Koliko sam čuo, od europskih igrača u Kuću slavnih uskoro će Toni Kukoč i Vlade Divac, a od trenera Dušan Ivković. Neamerički treneri mogu u Kuću slavnih tek pet godina nakon svršetka karijere, a američki mogu i kao aktivni, pa je Phil Jackson primljen zajedno sa mnom - otkrio je za Večernji list najtrofejniji hrvatski košarkaški trener.
Kukoč bi tako postao član Kuće slavnih nakon što je tu čast dobio veliki, originalni 'Dream Team' iz 1992. protiv kojeg je splitski košarkaš igrao u finalu Olimpijskih igara u Barceloni.
Veliko je to priznanje za bivšeg igrača Bullsa, 76ersa, Hawksa, Bucksa i Jugoplastike, čije ime će ravnopravno stajati uz bok Jordana, Birda, Johnsona, ali i hrvatskih legenda Dražena, Kreše i Mirka.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • milvoi 19.08.2010.

    zasluženo , Kukoč je najbolji bio i ostao

  • dusansk 19.08.2010.

    svaka čast i Divcu i Kukoču....veliki košarkaši.....(preko 2 m)... :-)

  • kritix79 19.08.2010.

    jedino je novosel tu zalutao od hrvata.to je bio k...c od strucnjaka.uvlakator obicni!

Komentiraj...
Vidi sve komentare