To je to što me zanima!

Kume Marine, ti si sad na redu: Dodig u finalu Roland Garrosa!

Ivan Dodig i Austin Krajicek plasirali su se u finale Roland Garrosa pobijedivši nakon preokreta favoriziranu kombinaciju Granollersa i Zeballosa. U finalu će igrati protiv Arevala i Rojera
Vidi originalni članak

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i njegov partner Amerikanac Austin Krajicek u polufinalu Roland Garrosa svladali su četvrte nositelje Argentinca Horacia Zeballosa i Španjolca Marcela Granollersa s 4-6, 7-6 (1), 7-5 te se plasirali u finale. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dodig je do prilike da osvoji svoj drugi Roland Garros u parovima - prvi put je to učinio s Brazilcem Marcelom Melom 2015.godine - stigao preokretom jer su Španjolac i Argentinac dobili prvi set. Ključnim se potom pokazao "tie-break" drugog seta, u kojem su Ivan i Austin "pomeli" suparnike s 7-1.

U odlučujućem setu hrvatsko-američki par je propustio dvije meč lopte kod 5-4, ali su odmah u sljedećem gemu napravili novo oduzimanje servisa, što su u 12. gemu pretvorili u veliku pobjedu.

U finalu će Dodig i Krajicek igrati protiv Nizozemca Jeana Royera i Salvadorca Marcela Arevala, koji su  u drugom polufinalu s 4-6, 6-3, 7-6 (8) svladali favorizirane Indijca Bopannu i Nizozemca Middelkoofa.

Dodig ima i grand-slam naslov u parovima iz Australian Opena 2021, igrao je i finale Wimbledona (2013), a dvaput zapinjao u polufinalu US Opena (2013, 2014).

Do polufinala došli su pobjedom protiv prvih nositelja Rajeeva Rama i Joea Salisburyja od 3-6, 7-6(9), 7-6(10). Bio je to odličan meč protiv u kojem su nekoliko puta bili na rubu poraza, a spasili su i pet meč lopti.

U finalu će igrati protiv Arevala i Rojera. 

Podsjetimo, najbolji hrvatski tenisač Marin Čilć u četvrtfinalu Roland Garrosa svaldao je Rubljova s 3-2 u setovima, Marina u polufinalu Roland Garrosa čeka Norvežanin Casper Ruud.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Plankton_1 02.06.2022.

    Naporni ste više

  • 02.06.2022.

    Stvarno ste placeni po duzini teksta.... stalno ponavljate, u svakom clanku.....

  • JensenColt 02.06.2022.

    Jos jedan Bosanac!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare