Obavijesti

Sport

Komentari 15

Kume Marine, ti si sad na redu: Dodig u finalu Roland Garrosa!

Kume Marine, ti si sad na redu: Dodig u finalu Roland Garrosa!

Ivan Dodig i Austin Krajicek plasirali su se u finale Roland Garrosa pobijedivši nakon preokreta favoriziranu kombinaciju Granollersa i Zeballosa. U finalu će igrati protiv Arevala i Rojera

VIDEO

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i njegov partner Amerikanac Austin Krajicek u polufinalu Roland Garrosa svladali su četvrte nositelje Argentinca Horacia Zeballosa i Španjolca Marcela Granollersa s 4-6, 7-6 (1), 7-5 te se plasirali u finale. 

Pokretanje videa...

Osvajač Australian Opena u konkurenciji miješovitih parova Ivan Dodig vratio se u Hrvatsku VIDEO

Dodig je do prilike da osvoji svoj drugi Roland Garros u parovima - prvi put je to učinio s Brazilcem Marcelom Melom 2015.godine - stigao preokretom jer su Španjolac i Argentinac dobili prvi set. Ključnim se potom pokazao "tie-break" drugog seta, u kojem su Ivan i Austin "pomeli" suparnike s 7-1.

U odlučujućem setu hrvatsko-američki par je propustio dvije meč lopte kod 5-4, ali su odmah u sljedećem gemu napravili novo oduzimanje servisa, što su u 12. gemu pretvorili u veliku pobjedu.

U finalu će Dodig i Krajicek igrati protiv Nizozemca Jeana Royera i Salvadorca Marcela Arevala, koji su  u drugom polufinalu s 4-6, 6-3, 7-6 (8) svladali favorizirane Indijca Bopannu i Nizozemca Middelkoofa.

Ivan Dodig i Austin Krajicek igrat će u polufinalu ovogodišnjeg Roland Garrosa

Dodig ima i grand-slam naslov u parovima iz Australian Opena 2021, igrao je i finale Wimbledona (2013), a dvaput zapinjao u polufinalu US Opena (2013, 2014).

Do polufinala došli su pobjedom protiv prvih nositelja Rajeeva Rama i Joea Salisburyja od 3-6, 7-6(9), 7-6(10). Bio je to odličan meč protiv u kojem su nekoliko puta bili na rubu poraza, a spasili su i pet meč lopti.

U finalu će igrati protiv Arevala i Rojera. 

Podsjetimo, najbolji hrvatski tenisač Marin Čilć u četvrtfinalu Roland Garrosa svaldao je Rubljova s 3-2 u setovima, Marina u polufinalu Roland Garrosa čeka Norvežanin Casper Ruud.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...