To je to što me zanima!

Arena u deliriju, Hrvatska vodi: Argentinci su ostali bez šanse!

Hrvatska je osvojila drugi bod protiv Argentine u finalu Davisova kupa! Marin Čilić i Ivan Dodig svladali su Juana Martína del Potra i Leonarda Mayera 7-6(2), 7-6(4), 6-3
Vidi originalni članak

Znali smo da mogu i nisu nas iznevjerili. Ivan Dodig i Marin Čilić, čuveni kumovi iz Međugorja i osvajači Grand Slama, donijeli su nam vrlo važan, možda i krucijalan bod u finalu Davisova kupa u Zagrebu!

Nakon dva sata i 46 minuta igre Međugorčani su svladali Juana Martína del Potra i Leonarda Mayera 7-6 (7-2), 7-6 (7-4), 6-3. Hrvatska protiv Argentine uoči posljednjeg dana ima 2-1 i samo je jedan bod dijeli do drugog osvajanja čuvene "salatare".

Dodig je još jednom pokazao zašto je u samom svjetskom vrhu igre parova. Fantastično se snalazio na mreži i "navigirao" igru našega para koji je dobio i treći meč ove godine, nakon braće Bryan u četvrtfinalu u SAD-u te Herberta i Mahuta u polufinalu protiv Francuske u Zadru.

Bio je to vrlo izjednačen meč u prva dva seta. Kratki poeni, brze izmjene, iskustvo Čilića i Del Potra... Ništa nije upućivalo na to tko bi mogao povesti, sve do tie-breaka. Tamo smo krenuli silovito i napravili dva mini-breaka. Jedan su Argentinci vratili, ali nakon 5-1 više se nisu mogli vratiti. Uzeli smo prvi set 7-2 u tie-breaku.

Odlično smo otvorili drugi set i slomili Mayerov servis. Ali nije moglo lagano. Kod 4-3 Čilić je izgubio servis i otišlo se u tie-break. A tad - opet drama. Mini-break za mini-breakom igralo se prvih pet poena, a onda smo zadržali koncentraciju i sa 7-4 poveli 2-0 u setovima.

Konstantan pritisak koji smo radili na servise Argentinaca te slabija igra Leonarda Mayera urodili su plodom u trećem setu. Ovaj put nije otišlo do tie-breaka, kod 3-2 još smo jednom slomili protivnike i do kraja bez većih problema sačuvali svoj servis za pobjedu.

Konačnu pobjedu Hrvatskoj bi mogao donijeti Čilić u nedjelju u prvom meču dana protiv Del Potra od 14 sati. Ne uspije li, odlučujući peti set igrat će Ivo Karlović, najvjerojatnije protiv Federica Delbonisa.

Idi na 24sata

Komentari 269

  • zeljkog 27.11.2016.

    argentinskog ? Tango?

  • 26.11.2016.

    Duboko vjerujem da Marin neće dozvoliti da se Karlović kao i svi mi preznojavamo u petom meču...

  • gladijator 26.11.2016.

    Lako za Argentince, bojim se da će nas srbija zgaziti u finalu! Oni su najbolji tenisači u regionu!

Komentiraj...
Vidi sve komentare