To je to što me zanima!

Kvalifikacije uživo: Italija pred Eurom, a Norvežani imaju 2-0

Dvije utakmice kvalifikacijske skupine H za odlazak na Euro 2016., u kojoj je i Hrvatska, igraju se od 18 sati: Azerbajdžan-Italija te Norveška-Malta. Pratite uživo
Vidi originalni članak

Hoćemo li početak utakmice protiv Bugarske dočekati rasterećeniji nego što smo to bili nakon poraza u Norveškoj? Dvije reprezentacije koje u ovom trenutku drže dvije vodeće pozicije u skupini H kvalifikacija za Euro igraju svoje utakmice devetog kola od 18 sati.

Azerbajdžan bivšeg hrvatskog reprezentativca Roberta Prosinečkog dočekuje Italiju, vodeći sastav skupine, na Olimpijskom stadionu u Bakuu. "Azzurrima" bi pobjeda značila izravan plasman na Euro, dok bi Azerbajdžan remijem ili eventualnom pobjedom bitno pomogao Hrvatskoj da se dokopa prve dvije pozicije.

Naime, ne pobijedi li Italija Azerbajdžan, a Norveška svlada Maltu, Talijani se ne bi smjeli kockati u zadnjem kolu u utorak, kada dočekuju Norvežane. Uz obje pobjede Hrvatske te pobjedu Norvežana u toj utakmici, Italija bi pala na treće mjesto.

Norveška u istom terminu dočekuje Maltu na stadionu Ullevaal u Oslu i mora pobijediti želi li biti sigurna u drugo mjesto. Remizira li, a Hrvatska pobijedi Bugarsku, "kockasti" se vraćaju na drugo mjesto.

Poznato je i da će Norveška s dvije pobjede, protiv Malte te Italije, izbaciti Hrvatsku iz svih kombinacija za izravan plasman na Euro, pa će ove dvije utakmice uoči one maksimirske dati dosta odgovora kakav nas rasplet očekuje u finišu borbe za odlazak u Francusku.

Pratite izravan tekstualni prijenos na Goalu:

Idi na 24sata

Komentari 51

  • hrci 10.10.2015.

    Ne sumnjam da ćemo u dodatne kvalifikacije. Čak i da dobijemo Bugarsku i Maltu će Talijani sigurno odigrati neriješeno ili izgubiti od Norvežana da nam se koliko toliko osvete za sve ove puste godine u kojima nas nisu pobijedili, veliki su to cigani.

  • 10.10.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • nikluk20 10.10.2015.

    imam osjećaj da ćemo proći dalje štoje najgorimogući scenarij jer ako ne odemo na euro onda će mamić nahebati...

Komentiraj...
Vidi sve komentare