To je to što me zanima!

Kvalifikacije za SP 2010.: Prijeti balkanska grupa

LIVE prijenos ždrijeba skupina možete pratiti od 17 sati na portalu 24sata.hr. Prvi doznajte s kim će se Hrvatska boriti za SP u Južnoj Africi
Vidi originalni članak

Ždrijeb kvalifikacijskih skupina za Svjetsko nogometno prvenstvo 2010. bit će večeras u 17 sati na obali Indijskog oceana, u južnoafričkom gradu Durbanu, gdje je više od 3000 sportskih dužnosnika i novinara.
U europske kvalifikacije ulaze 53 momčadi i borit će se za 13 mjesta na Svjetskom prvenstvu u JAR-u 2010. godine.
Reprezentacije su podijeljene u devet skupina - osam sa po šest momčadi i jedna s pet. Put u Afriku osigurat će devet pobjednika skupina i četiri najbolja sastava od osam drugoplasiranih iz svih skupina osim jedne. Drugoplasirani iz skupine s pet momčadi neće u dodatne kvalifikacije, dalje će iz te skupine jedino pobjednik.
Kvalifikacije počinju u rujnu 2008., a traju do listopada 2009. godine, odnosno do studenoga i završetka “play offa”.
Hrvatska je u prvoj jakosnoj skupini, uz svjetske prvake Talijane, Španjolce, Nijemce, Čehe, Francuze, Portugalce, Nizozemce i Grke. S njima ne možemo igrati u skupini.
Najzanimljivijom mogućom čini se potencijalna “balkanska skupina”, u kojoj bi se mogli naći izabranici Slavena Bilića - ako iz drugog “bubnja” izvučemo Bugarsku, iz trećeg Srbiju, iz četvrtog BiH ili Makedoniju, iz petog Sloveniju ili Albaniju te iz šestog Crnu Goru!
Hrvatsku će na ždrijebu u Durbanu predstavljati pomoćni trener Aljoša Asanović i glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić.

NAJTEŽA MOGUĆA SKUPINA
1. Hrvatska 
2. Engleska
3. Danska
4. Bjelorusija
5. Austrija
6. Crna Gora

NAJLAKŠA MOGUĆA SKUPINA
1. Hrvatska 
2. Izrael
3. Sjeverna Irska
4. Moldavija
5. Kazahstan
6. Ovčji Otoci

PRVI PUT U AFRICI
Finale SP-a 2010. godine igrat će se u Johannesburgu, na stadionu Soccer City, kapaciteta 95.000 mjesta. Prvi je to SP koji će se igrati u Africi. Na službenom posteru Mundiala u JAR-u nalazi se Samuel Eto’o. Napadača Barcelone i Kameruna triput su proglasili najboljim nogometašem afričkoga kontinenta.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • zlatkinho 25.11.2007.

    Idemo na svjetsko 100 %!!!

  • 24.11.2007.

    Nemoj Srebrica slat, zaj..... nesto!!!!!!!!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare