To je to što me zanima!

L. Cufre: Oduševili su me Zagreb, Dinamo i navijači

Cufre je igrač kojeg smo dugo željeli i on će našoj momčadi dati dodatnu dimenziju. Suigrači mogu od njega puno naučiti, rekao je Krunoslav Jurčić
Vidi originalni članak

Ovaj grad ostavlja fantastičan dojam, bez pretjerivanja. Jedan je od najljepših koje sam vidio, a ponovit ću, puno sam putovao i živio u raznim gradovima, poput Rima i Monaca. Zagreb je, k tome, i jako čist i djeluje sigurno. Zapravo je savršeno mjesto za odgoj djece, rekao je Cufre za službenu stranicu Dinama.
Susret Dinama i Heartsa gledao je s tribina. Nije mogao pomoći jer nije bio registriran, no prođe li Dinamo u Europsku ligu, Cufre će konkurirati za momčad.
- Bila je to odlična utakmica, a posebno me oduševila publika. Bodrili su nas i tjerali momčad cijelo vrijeme. Ovakva potpora navijača predstavlja čak i dva ili tri igrača više.
Cufre se počeo baviti nogometom sa šest godina u Gimnasiji iz La Plate. Prošao je sve uzraste i u Argentini je ostao do 23. godine. Tada ga zove Roma, s kojom potpisuje petogodišnji ugovor.
-  Jedan od razloga zbog kojeg sam došao u Dinamo je Liga prvaka i Europska liga. Mislim da je nakon Svjetskog prvenstva najljepše za svakog igrača sudjelovanje u Ligi prvaka i u Europskoj ligi jer to je prilika za nadmetanje s najboljima - rekao je Argentinac.
Igrao je i za Sienu, Herthu i Monaco. U Monte Carlu svlačionicu je dijelo s Lekom, Šimićem i Pokrivačem. S njima je puno razgovarao o Dinamu, klubu u kojem sva trojica igrali.
- Da, i Dario mi je dao mnogo informacija na tu temu, kao i Pokrivač i Leko. Zapravo sam najviše razgovarao s Lekom budući da smo najdulje igrali skupa. Naposljetku, i moja je supruga dobra s Darijevom, pa se svi međusobno dobro poznajemo.
Još uvijek mu je teško usporediti hrvatski i argentinski nogomet.
- Rano je za prve dojmove i konkretne usporedbe. No ako igra sa strašću, igraču je zapravo svejedno gdje igra, rekao je Cufre koji se još nije smjestio.
- Upravo tražim stan ili kuću. Sretan sam i zato jer mi se sljedeći tjedan pridružuju i supruga i tri kćerkice pa ćemo biti na okupu.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • denis_vrsine 26.08.2009.

    napokon su ispale limenke iz salzburga ,postoji li mogucnost da im vratimo po skupinama europa lige?

  • OdjebJeLansiran 26.08.2009.

    Dinamo prvih 11: Tomislav Butina - Leonardo Sufre - Carlos - Luis Ibanez - Eto - Chago - Papadopulos - SlePička - Callelo - Sammir - Pedro Morales .. ČOKODINAMO!

  • Pagma 26.08.2009.

    Arsenal pun stranaca pa na vrhu Premiershipa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare