To je to što me zanima!

Lakersi vratili lovu: Pomaže se milijarderima, a mali propadaju

Američka Vlada izdvojila 2.2 bilijuna dolara za pomoć malim poduzećima uslijed krize uzrokovane pandemijom korona virusa. Golema većina love otišla je u ruke multi-milijarderskih korporacija
Vidi originalni članak

Los Angeles Lakers jedan su od najtrofejnijih klubova NBA povijesti, jedan od najpoznatijih i - najbogatijih sportskih klubova svijeta. Vrijednost procijenjena na: 4.5 milijarde dolara. Ali su svejedno aplicirali za Vladinu pomoć u iznosu od 4.5 milijuna.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kaos je u Trumpovoj Americi. Mali poduzetnici propadaju usred krize uzrokovane pandemijom korona virusa premda je Vlada osigurala 2.2 bilijuna dolara za pomoć.

No... Veliki dio love otišao je u ruke multi-milijardera, za očuvanje vrijednosti dionica, a ne radnih mjesta i gole egzistencija radnika. Procjenjuje se: gotovo 870 milijuna dolara uplaćeno je na pogrešne račune prije nego je fond ispražnjen.

Lakersi su vratili tih 4.500.000 $ kad je javnost počela žestoko negodovati protiv zlouporabe novca iako kao organizacija sa manje od 300 zaposlenih formalno imaju pravo na financijsku pomoć.

Mali poduzetnici, u koje se Amerika već tradicionalno kune, masovno stavljaju ključ u bravu i radnike šalju na burzu. Jednostavno ne prežive dovoljno dugo da bi kredit došao i do njih. Ili lovu ionako ne bi ni vidjeli.

Sigurno nije prvi, a na žalost ni zadnji put niti su SAD jedina zemlja u kojoj se novac poreznih obveznika prelijeva u ruku najbogatijih. Lakersi su lovu vratili nazad u fond (zbog imidža). Većina: nije.

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 1

  • pero132 28.04.2020.

    To su napravili i kod nas...dali onima koji imaju a velika večina radnika nije vidjela ni kune...

Komentiraj...
Vidi sve komentare