To je to što me zanima!

Lara Gut uvjerljivo do pobjede na startu sezone, Popović 48.

Jubilarnu 50. sezonu Svjetskog skijaškog kupa pobjednički je otvorila Švicarka Lara Gut, vlasnica Velikog kristalnog globusa iz prošle sezone. Potpuno je deklasirala konkurenciju
Vidi originalni članak

Najbolja svjetska skijašica prošle sezone Lara Gut na najbolji mogući način ušla je u novu. Švicarka je na otvaranju Svjetskog skijaškog kupa u austrijskom Söldenu došla do četvrte veleslalomske pobjede i druge na tom skijalištu pomevši konkurenciju.

Već nakon prve vožnje Gut je imala 1,42 sekunde prednosti pred Amerikankom Mikaelom Shiffrin. Nije dopustila trenutak opuštanja u drugoj te je s 1,44 sekunde pred Shiffrin u konačnici osvojila prvih 100 bodova u sezoni.

Treće mjesto i prvo pobjedničko postolje u Svjetskom kupu izborila je mlada Talijanka Marta Bassino s 1,93 sekunde slabijim vremenom. Samo još tri skijašice imale su zaostatak manji od tri sekunde, a 29-plasirana Šveđanka Emelie Wikström gotovo šest sekundi.

Jedina hrvatska predstavnica, 18-godišnja Leona Popović, u drugoj utrci na Svjetskom kupu nije uspjela izboriti drugu vožnju. U prvoj je završila na 48. mjestu s 5,6 sekundi zaostatka za prvim te 1,66 sekundi za 30. mjestom, posljednjem koje je omogućavalo nastavak natjecanja.

U nedjelju se u Söldenu vozi veleslalom za skijaše od 10 (prva) i 13 sati (druga vožnja, HRT 2), a Hrvatsku će predstavljati Filip Zubčić te Samuel Kolega.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • funNo1 22.10.2016.

    Konačno počela sezona...

  • Greatest-Of-All-Time 22.10.2016.

    Bravo Mikaelaaa,odlican pocetak sezone 💪💪.

Komentiraj...
Vidi sve komentare