To je to što me zanima!

Laureus: Usain Bolt i Jessica Ennis najbolji svjetski sportaši

Atletičari Usain Bolt i Jessica Ennis dobitnici su nagrade Laureus za najbolje svjetske sportaše u 2012. Priznanja su dodijeljena na svečanosti u Rio de Janeiru
Vidi originalni članak

Usain Bolt je uglednu nagradu Sportske akademije Laureus dobio treći put u karijeri, a zaslužio ju je nakon što je na lanjskim Olimpijskim igrama u Londonu obranio naslove na 100, 200 i 4x100 metara. Jamajčanin nije bio na gala večeri u Rio de Janeiru, ali se pojavio u obliku holograma.

- Definitivno 2016. dolazim u Rio braniti svoje naslove - najavio je Bolt nazočnima u gradu koji će za nešto više od tri godine biti domaćin Olimpijskih igara.

Osim Bolta, za sportaša godine su bili nominirani i atletičar Mo Farah (Velika Britanija), nogometaš Lionel Messi (Argentina), plivač Michael Phelps (SAD), vozač Formule 1 Sebastian Vettel (Njemačka) i biciklist Bradley Wiggins (Velika Britanija). Phelps je dobio nagradu za iznimno postignuće budući da je plivačku karijeru zaključio s 18 olimpijskih zlata, više od bilo kojeg sportaša u povijesti.

Britanka Jessica Ennis je sportašicom godine proglašena zahvaljujući zlatnoj olimpijskoj medalji u najtežoj atletskoj disciplini - sedmoboju.

- U Londonu sam bila pod velikim pritiskom pred domaćim navijačima. Velika podrška obitelji i prijatelja mi je pomogla da to nadvladam i osvojim zlato - rekla je 27-godišnjakinja iz Sheffielda.

Uz Ennis, nominirane su bile i atletičarke Allyson Felix (SAD) i Shelly-Ann Fraser-Pryce (Jamajka), plivačica Missy Franklin (SAD), skijašica Lindsey Vonn (SAD) i tenisačica Serena Williams (SAD).

Ekipom godine je proglašena europska golfska reprezentacija koja je na Ryder Cupu pobijedila SAD. Nagradu za proboj godine je dobio britanski tenisač Andy Murray koji je lani osvojio prvi Grand Slam naslov (US Open), kao i pojedinačno zlato te srebro u paru na Olimpijskim igrama. Lord Sebastian Coe, nekadašnji veliki atletičar, a lani šef Organizacijskog odbora londonskih Igara, dobio je nagradu za životno djelo.

Povratnik godine je atletičar Felix Sanchez (Dominikanska Republika) koji je nakon serije ozljeda i nakon što su mnogi mislili da mu je karijera praktički završena u Londonu osvojio zlato na 400 metara prepone. Brazilski plivač Daniel de Faria Dias je najbolji sportaš s invaliditetom, a Austrijanac Felix Baumgartner najbolji ekstremni sportaš.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Crna_1 14.03.2013.

    Metak ------>> neka ga sto duze .... jako dobar !!!!

  • LebronPetrovic 12.03.2013.

    Joj volim cure koje se lijepo smiju i imaju meseka !

  • theHerd 12.03.2013.

    messi definitivno najbolji

Komentiraj...
Vidi sve komentare