To je to što me zanima!

Lazarov: Červar? Tek kada ode, shvatit ćemo koga smo imali...

Červar je veliki vizionar, pun ideja, jako inovativan i strpljiv u realizaciji zadataka koje postavi. Iskreno se nadam da će Červar ostati da nastavimo put koji smo zajedno počeli, kaže Kiro Lazarov
Vidi originalni članak

Linu Červara obožavaju u Makedoniji, ali ima i onih koji ga mrze. Sredine nema. Moje osobno mišljenje je da nismo ni svjesni koga imamo, a shvatit ćemo tek kada ga ili bolje reći, ako ga izgubimo, rekla je legenda svjetskog rukometa Kiro Lazarov za Balkan Handball.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Jedan od najboljih desnih vanjskih svih vremena ovih dana glavna je tema rukometnih razgovora. Iz europskog velikana Barcelone Kiro na kraju sezone prelazi u ambiciozni francuski Nantes. Razlog je, kaže, dosada u španjolskom prvenstvu. Ovom odlukom ne samo da je razočarao Katalonce već i svoje Makedonce. Mnogi su se nadali da bi mogao završiti u Metalurgu ili Vardaru.

- Vardar se odlučio za Krištopansa i Maquedu. Imaju svoj koncept i ne odustaju od njega. Metalurg je krenuo novim putem nakon svega što mu se dogodilo prije par godina. Jako pozitivno izgledaju, treba ih podržati i dati im vremena. To je koncept s domaćim igračima koji polako ulaze i kucaju na vrata reprezentacije. No nije lako raditi s mladima i odgajati ih. Svaka čast Červaru za strpljenje. Vidim ih uskoro na starim pobjedničkim stazama - rekao je Lazarov te se ponovno vratio Červaru i reprezentaciji:

- Makedonija je krenula u pomlađivanje uz potporu iskusnijih igrača. Naš izbornik zna dobro što radi i što hoće. Dobro je da je Červar prošao puno toga u svojoj karijeri pa ga ne mogu poljuljati naš mentalitet i zlobni komentari nakon jedne loše utakmice. Imamo glavu i rep i treba biti miran i strpljiv. Rezultat će doći, i ne samo rezultat, nego i sigurna budućnost za idućih 15 godina. Ovaj projekt samo treba pozdraviti. Sve te igrače je Lino pronašao, strpljivo radio s njima i dalje radi. 

No Lino Červar je na prekretnici. Spominje ga se kao glavnog kandidata za klupu Hrvatske, ali u Makedoniji ima sjajne uvjete i legendu koja mu čuva leđa.

- Opet se vraćamo na istu temu - proizvodnja igrača! Lino je do sada puno napravio, a ako mu se omogući da nastavi, napravit će još više. Červar je veliki vizionar, pun ideja, jako inovativan i strpljiv u realizaciji zadataka koje postavi. Iskreno se nadam da će Červar ostati da nastavimo put koji smo zajedno počeli. Lino je zahtjevan, ali ga treba podržati i ispratiti.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • odlucni 26.02.2017.

    Bez Lina nikad vise do zlata necemo doci.Vratise Lino!

  • light yagami 24.02.2017.

    Sve price o tome kako je lino los su smihesne. Amo ne zaboravit tko je zvao balica dok jos nije bio razvikan, neki su mu cak govorili da je balic premlad i prebahat, a ne treba se reci sto je s balicem bilo kasnije. Preuzeo je hrvatsku kao zadnju na euru i za godinu dana dosli do svjetskog zlata. A da ne spominjem koliko je cijenjen od strane svih svojih bivsih i sadasnjih igraca

  • Mercedes s klasa 24.02.2017.

    Stara priča da je Hrvat svuda cijenjen samo u domovini jako teško

Komentiraj...
Vidi sve komentare