To je to što me zanima!

Le Soir: Sumnja se da je Ivica Mornar 2001. g. utajio porez

Bivši reprezentativac je 2001. prešao iz Standarda u Anderlecht, a protiv sudionika transfera belgijsko pravosuđe moglo bi podići optužnicu zbog sumnje u utaju poreza
Vidi originalni članak

Belgijske dnevne novine Le Soir pišu kako bi belgijsko pravosuđe moglo podići optužnicu protiv sudionika transfera Ivice Mornara još iz 2001. godine. Bivši hrvatski reprezentativac tad je prešao iz Standarda u Anderlecht, a sumnja se kako je utajen porez. Policija istražuje sve Standardove transfere u periodu od 1996. do 2004. kada je prvi čovjek kluba bio kontroverzni Luciano d'Onofrio.

Pri Mornarovom transferu od 1,5 milijuna eura Anderlecht je isplatio jednoj offshore tvrtki koja je bila povezana s tadašnjim Mornarovim menadžerom. Kasnije je s njegovog računa na Mornarov osobni račun prebačeno 6,2 milijuna belgijskih franaka. Istražitelji vjeruju kako kod tih transakcija nije plaćen porez. 

Prema belgijskim zakonima zastara za utaju poreza nastupa nakon sedam godina, ali svejedno bi se moglo teretiti sve sudionike.

Inače, Mornar je od 1994. do 2004. godine bio član hrvatske reprezentacije za koju je nastupio 22 puta. Vrhunac reprezentativne karijere bilo mu je igranje na Europskom prvenstvu u Portugalu.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • jdn 24.12.2011.

    Ma koji porez to je samo za nas male i naivne.Zatvor, pa za te novce ja se javljam dobrovoljno par mjeseci koliko dobiju kod nas a u Belgiji ce jos i manje.

  • objektiva40 24.12.2011.

    ma tko uopće od ljudi koji imaju para plača porez osim nas kako nas nazivaju stoke sitnog zuba

Komentiraj...
Vidi sve komentare