To je to što me zanima!

Legendarna atletičarka bori se za život: Imala je moždani udar

Tijelo moje majke nije naviklo na pasivnost, ležanje, pa se u plućima pojavio tromb, ne može sama disati. Zbog embolije se nalazi na umjetnim plućima, mehaničkoj ventilaciji, rekao je sin legendarne atletičarke...
Vidi originalni članak

Legendarna jugoslavenska atletičarka Vera Nikolić-Ćasić (71) bori se za život. Sjajna Srpkinja, koja je bila svjetska rekorderka na 800 metara te dvostruka europska prvakinja, pretrpjela je moždani udar i trenutno se nalazi u induciranoj komi, pišu srpski mediji.

U četvrtak joj je pozlilo u domu u Kruškovcu, prevezena je u Beograd, ali situacija je i dalje neizvjesna. Njezin sin je za srpske medije rekao kako joj je pukla aneurizma te da je zbog toga došlo do moždanog udara.

- Tijelo moje majke nije naviklo na pasivnost, ležanje, pa se u plućima pojavio tromb, ne može sama disati. Zbog embolije se nalazi na umjetnim plućima, mehaničkoj ventilaciji. Preostaje da je Bog pogleda, pa da se digne - kazao je njezin sin Dejan Ćasić za Sportski žurnal pa nastavio:

- Reanimirana je i operirana kod profesora Gorana Tasića u Neurokirurškoj klinici Kliničkog centra Srbije. Spriječeno je dalje krvarenje i nalazi se u induciranoj komi - rekao je on.

Među starijim generacijama Vera je itekako poznata. Bila je najbolja atletičarka bivše države, a s nepunih 18 godina osvojila je zlatnu medalju na Prvenstvu Europe u Budimpeštu što je tada bila prva zlatna medalja na europskim atletskim prvenstvima za Jugoslaviju. Te godine je proglašena i najboljom sportašicom Jugoslavije, a svjetski rekord na 800 metara postavila je 1968. godine. Držala ga je do 1971. godine kada ju je oborila Njemica Falk.

Nažalost, ostala je bez medalje na Olimpijskim igrama u Meksiku 1968, ali već sljedeće godine osvojila je broncu na EP-u, pa dvije godine kasnije zlato u Helsinkiju.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Utegurović 31.01.2021.

    Legendarna srpska ambasadorka koja je stalno pljuvala po HR a živjela je i uživala 50 godina tu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare