To je to što me zanima!

Legendarni Eric Cantona: Mojih idealnih 11 suigrača

Legendarni francuski nogometaš (44) u svojoj idealnoj momčadi imao bi igrače s kojima bi, osim na terenu, ali uživao i u ludim noćnim provodima
Vidi originalni članak

U momčadi morate imati karizmatične, samouvjerene igrače, koji mogu protivniku utjerati strah u kosti. Takvi su bili Higuita, Keane, Best i ostali iz moje idealne momčadi. Ova jedanaestorica osvojila bi apsolutno sve, rekao je legendarni igrač Manchester Uniteda Cantona, koji je za časopis FourFourTwo odabrao 'Dream team'.
S nekima od ovih igrača nije igrao, ali se raspitivao o njima, čak i tražio neke stare snimke kako bi se uvjerio u njihove kvalitete.
Nedostaje im samo pravi trener.
- Mislio sam na klupu postaviti Johana Cruyffa kao igrača-trenera jer je fantastičan taktičar. Uvijek je izvlačio maksimum iz svakog igrača. Ali kako sam ja birao igrače, ja ću ih i voditi. A s ovom momčadi bio radio čuda, da ne govorim o zabavi izvan terena. Bili bismo nepobjedivi! - rekao je Eric Cantona.
GOLMAN - RENE HIGUITA
Da, radio je gluposti i izvodio trikove, ali bio je fantastičan golman. Volio sam njegovu energiju i sav rizik koji je preuzimao. Bio je zabavljač, a takve želim.
DESNI BOČNI - JUNIOR
Taj Brazil iz 1982. godine bio je nevjerojatan, a ništa nije osvojio. Junior je bio sjajan bek, ali je slobodno mogao igrati i u napadu, toliko je bio dobar nogometaš.
STOPER - FRANZ BECKENBAUER
Slomio mi je srce. Imao sam osam godina i navijao za Nizozemce protiv Zapadne Njemačke na SP-u. Plakao sam zbog poraza, ali sad shvaćam njegovu veličinu.
LIJEVI BOČNI - GIACINTO FACCHETTI
Ma kakva bi to momčad bila bez talijanskog braniča. A Facchetti je bio najbolji. Potražio sam njegove snimke i odmah mi se svidio. Tehnika, skok, sve zna.
SREDNI VEZNI - ROY KEANE
Mogao je igrati na svakoj poziciji. Nevjerojatno se transformirao iz obrane u napad i stvarno mi je gušt bio igrati s njim. I zabavljati se navečer, bio je sjajan tip.
DESNI VEZNI - CARLOS VALDERRAMA
Svi ga pamte po frizuri, ali ja po nogometu. Inače je dosta povučen tip, ali na terenu je bio gazda. Imao je sjajnu viziju i sve što je u igri zamislio, uspio je ostvariti.
LIJEVI VEZNI - DIEGO MARADONA
Pele ili Maradona? Za mene nema dvojbe. Brazil bi i bez Pelea osvojio SP, ali Argentina bez Diega ne bi imala šanse. Pele je imao puno bolje igrače uz sebe.
DESNO KRILO - GARRINCHA
Da danas igra nogomet, opet bi bio jedan od najboljih svjetskih igrača. On je bio savršen nogometaš, tehnički briljantan bez ijedne mane. Svaki ozbiljan trener želio bi ga u momčadi.
LIJEVO KRILO - JOHAN CRUYFF
Bio je moj idol, čak sam i njegov poster imao kraj kreveta kao klinac. Preporodio je nogomet, on je bio vođa onog nevjerojatnog Ajaxa. Da je htio, na svakoj poziciji na terenu bio bi najbolji igrač.
NAPADAČ - MARIO KEMPES
Nijedan napadač nije tako elegantno zabijao golove. Sjajno je igrao za reprezentaciju, ali čuda je radio i u dresu Valencije. Odličan je bio u skoku, a ubojit na zemlji. Idealan napadač.
NAPADAČ - GEORGE BEST
Nevjerojatan duh i karizma. S njim i svim ovim igračima bi bilo tako zabavno u autobusu... Volio je život i zabavu, ali na terenu je bio maksimalno koncentriran. Davao je sve od sebe. I na terenu i za šankom.
3-5-2: Trojac u obrani bio bi neprelazan, a moje napadače bio bi istinski gušt gledati. Protivnici ne bi imali šanse!

Idi na 24sata

Komentari 7

  • 16.08.2010.

    tip si napravio ekipu za birtiju..

  • BubyBj 16.08.2010.

    George Best- Davao je sve od sebe. I na terenu i za šankom.

  • GoFgO 16.08.2010.

    Trebo je giggsa uvrstit smrad jedan, taj mu je pol golova asisitirao

Komentiraj...
Vidi sve komentare