To je to što me zanima!

Legendarni Nizozemac gledao pobjedu Gorice protiv Rijeke: Došao je zbog jednog igrača

Dominik Kotarski je prije četiri godine stigao u Ajax za dva milijuna eura iz Dinama, a na početku ove sezone došao je u Goricu na posudbu. I zaista sjajno brani. A Huntelaar se došao uvjeriti iz prve ruke
Vidi originalni članak

Oko tisuću gledatelja svjedočilo je velikoj pobjedi Gorice protiv Rijeke (1-0), a sve je s tribina pratilo i jedno veliko ime.

Legendarni nizozemski napadač Klaas-Jan Huntelaar (38) prošle sezone umirovio se u svome Ajaxu i zapečatio jednu sjajnu karijeru. Igrao je za Real Madrid, Milan, Ajax, Schalke, u bogatoj klupskoj karijeri zabio više od 350 golova, a i danas je drugi najbolji strijelac u povijesti Nizozemske s 42 zgoditka.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ovaj rasni golgeter nije puno mirovao. S travnjaka je preselio u ured te danas radi kao sportski direktor Ajaxa.

No, mnoge je zanimalo što ovaj velikan radi u Turopolju? Hrvatski golman Dominik Kotarski (22) prije četiri godine stigao je u Ajax za dva milijuna eura iz Dinama, a na početku ove sezone došao je u Goricu na posudbu. I zaista sjajno brani. A Huntelaar se došao uvjeriti iz prve ruke.

I imao je što za vidjeti. Kotarski je skinuo nekoliko sjajnih prilika Rijeke i pokazao o kakvom talentu je riječ. I uz to dao Huntelaaru na razmišljanje. Dominiku istječe ugovor s Ajaxom sljedećeg ljeta, a nizozemski velikan i dalje razmatra hoće li produžiti ugovor s njim. 

U Amsterdamu je konkurencija velika na poziciji golmana pa je morao tražiti klub u kojem će dobiti minutažu. Odabrao je Goricu i pogodio. Odigrao je 19 utakmica i ubrzo postao neprikosnoven među stativama. Turopoljski klub ima i opciju otkupa ugovora. Prema Transfermarktu vrijedi 1,5 milijuna eura. 

Ajax ima jednu od najboljih nogometnih škola u svijetu i uz to jednu od najboljih skautskih službi. Pedantno analiziraju sve igrače koji bi mogli biti budućnost 'kopljanika'. A Kotarski itekako ima potencijala. No, vrijeme će pokazati je li Huntelaar došao dogovoriti transfer u Goricu ili jednostavno se iz prve ruke uvjeriti u njegove kvalitete. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • mrmagdens 20.03.2022.

    Pa jel nije došao glet turbofolk zvijezdu Drmića?!? Navodno ga je poslao Dušan Tadić da mu dovede saigrača

  • No Coca Cola, Agua 20.03.2022.

    I jadan pojela ga trema pa je jučer promašio cijelu loptu sa situacijom s Drmićem.

  • Palmanova 19.03.2022.

    obrnuto je,konkurencija uopce nje velika nego je nema!Onana je branio protiv Benfice i zabrljao,bio kriv za gol jer je izletio iz cega je Benfica prosla dalje 0-1.on ionako odlazi u Inter .dalje prvi golman Pasveer koji je bio kriv za 1 gol kod Benfice doma, je ozlijedio prst i ne moze branit,a ima vec 37 i pol g.zatim su tek doveli za sicu i rezervu Poljaka Tytońa iz USA.tako d asad uopce nemaju dobrog zdravog golmana

Komentiraj...
Vidi sve komentare