Obavijesti

Sport

Komentari 8

Legendarni Nizozemac gledao pobjedu Gorice protiv Rijeke: Došao je zbog jednog igrača

Legendarni Nizozemac gledao pobjedu Gorice protiv Rijeke: Došao je zbog jednog igrača

Dominik Kotarski je prije četiri godine stigao u Ajax za dva milijuna eura iz Dinama, a na početku ove sezone došao je u Goricu na posudbu. I zaista sjajno brani. A Huntelaar se došao uvjeriti iz prve ruke

VIDEO

Oko tisuću gledatelja svjedočilo je velikoj pobjedi Gorice protiv Rijeke (1-0), a sve je s tribina pratilo i jedno veliko ime.

Legendarni nizozemski napadač Klaas-Jan Huntelaar (38) prošle sezone umirovio se u svome Ajaxu i zapečatio jednu sjajnu karijeru. Igrao je za Real Madrid, Milan, Ajax, Schalke, u bogatoj klupskoj karijeri zabio više od 350 golova, a i danas je drugi najbolji strijelac u povijesti Nizozemske s 42 zgoditka.

Pokretanje videa...

Slavlje u svlačionici Gorice 01:35

Ovaj rasni golgeter nije puno mirovao. S travnjaka je preselio u ured te danas radi kao sportski direktor Ajaxa.

No, mnoge je zanimalo što ovaj velikan radi u Turopolju? Hrvatski golman Dominik Kotarski (22) prije četiri godine stigao je u Ajax za dva milijuna eura iz Dinama, a na početku ove sezone došao je u Goricu na posudbu. I zaista sjajno brani. A Huntelaar se došao uvjeriti iz prve ruke.

Velika Gorica: Zagrijavanje igrača prije početka utakmice HNK Gorica - NK Lokomotiva

I imao je što za vidjeti. Kotarski je skinuo nekoliko sjajnih prilika Rijeke i pokazao o kakvom talentu je riječ. I uz to dao Huntelaaru na razmišljanje. Dominiku istječe ugovor s Ajaxom sljedećeg ljeta, a nizozemski velikan i dalje razmatra hoće li produžiti ugovor s njim. 

Champions League - Group C - Borussia Dortmund v Ajax Amsterdam

U Amsterdamu je konkurencija velika na poziciji golmana pa je morao tražiti klub u kojem će dobiti minutažu. Odabrao je Goricu i pogodio. Odigrao je 19 utakmica i ubrzo postao neprikosnoven među stativama. Turopoljski klub ima i opciju otkupa ugovora. Prema Transfermarktu vrijedi 1,5 milijuna eura. 

Velika Gorica: HNK Gorica protiv NK Lokomotiva u 16. kolu Prve HNL

Ajax ima jednu od najboljih nogometnih škola u svijetu i uz to jednu od najboljih skautskih službi. Pedantno analiziraju sve igrače koji bi mogli biti budućnost 'kopljanika'. A Kotarski itekako ima potencijala. No, vrijeme će pokazati je li Huntelaar došao dogovoriti transfer u Goricu ili jednostavno se iz prve ruke uvjeriti u njegove kvalitete. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica