To je to što me zanima!

Legendarni Nizozemci zgroženi igrama 'vatrenog': 'Gledam ga i pitam se je li on uopće stoper'

Ajax se dugo borio da dovede Šutala, a za njega je platio čak 20 milijuna eura. Za mladog braniča avantura u Nizozemskoj je počela idilično jer je već u debiju nosio kapetansku traku. Sada situacija nije baš idilična
Vidi originalni članak

Loš niz Ajaxa nastavio se i u Europskoj ligi. Klub iz Amsterdama poražen je od Brightona 2-0 i tako produljio rezultatsku krizu. Ajax za pobjedu ne zna već devet utakmica, a u tih devet utakmica upisao je šest poraza.

VELIKAN NA KOLJENIMA Ajax u zoni ispadanja, legenda bez dlake na jeziku: 'Patetično, mi iz studija bi mogli s njima'

Nizozemske nogometne legende zgrožene su stanjem u kojem je Ajax, a na meti kritika vječito im je Josip Šutalo (23). Ajax se dugo borio da dovede Šutala, a za njega je platio čak 20 milijuna eura. Za mladog braniča avantura u Nizozemskoj je počela idilično jer je već u debiju nosio kapetansku traku. Sada situacija ne izgleda baš tako idilično. 

- Možda najveći u nizu Ajaxovih problema je striktno pokrivanje najopasnijih suparničkih igrača. Po tome se ističe Šutalo. Nije mi jasno kako netko uz njegovo ime može izgovoriti 'vrhunski stoper'! Pozorno ga pratim otkako je došao u Ajax i nakon svega što sam vidio, pitam se je li on uopće stoper - rekao je Dick Advocaat, legendarni trener.

SMJENA U AJAXU Hrvatski reprezentativci ostali bez trenera nakon niza poraza

Na njegovu izjavu nadovezao se i Wim Kieft, nekadašnji napadač Ajaxa, PSV-a i nizozemske reprezentacije:

- Naravno da se svakome s vremena na vrijeme dogodi loš dan, ali čak se i na takvim utakmicama vidi ima li onaj koji kiksa kvalitete ili ne. Pokaže se to i tijekom takve partije potezom, kretnjom... Međutim, koliko god detaljno pratio Ajax, ja to kod Šutala nisam vidio nijednom.

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • david111111 28.10.2023.

    Kad je Ajax prodavao 6 igraca svakog po 80 milja od Delighta pa do Zyecha i nadalje nitko se nije bunio sto su rasprodali cijelu momcad i isto kao i Dinamo ne doveli nikoga ..tad kad je bilo para svi su sutili a sad drvlje po Sutalu koji je realno navikao na 3 napada po tekmi u hnlu pa mu je nemoguce tesko braniti milion komba u nizozemskoj gdje svaki klub igra na nacin Guardiolinog cityja

Komentiraj...
Vidi sve komentare