To je to što me zanima!

Lekcija iz tenisa: Roger slomio Noleta, prvi je set završio 6-0

Roger Federer slavio je u finalu turnira Masters serije u Cincinnatiju. Švicarski igrač bio je bolji od srpskog igrača Novaka Đokovića sa 6-0, 7-6. Nole je bio nemoćan...
Vidi originalni članak

Škola tenisa. Učitelj je bio Roger Federer, a učenik Novak Đoković. Tako je izgledao prvi set finala turnira u Cincinnatiju. Federer je pomeo Đokovića i osvojio set sa 6-0. Potpuno je razbijeno djelovao srpski tenisač, a sve je bilo gotovo u 20 minuta. Federer i Đoković dosad su igrali 28 puta i set nikad nije završio rezultatom 6-0.

Za Đokovića je bilo ključno osvojiti prvi gem u drugom setu. To je i napravio i finale je postalo zanimljivije. Počeo je Đoković puno bolje i stigao do 6-6. Tamo je uspio spasiti jednu meč loptu, ali više od toga nije išlo. Roger Federer je osvojio Cincinnati za 80 minuta. Puno lakše nego je očekivao.

Federer je podsjetio na svoje šampionske dane i sigurno je da na US Open dolazi kao favorit. Švicarcu je ovo bila prva pobjeda na tvrdoj podlozi protiv Novaka Đokovića nakon četiri uzastopna poraza. U Cincinnatiju je Roger pobijedio peti put u petom finalu. Slavio je ondje također 2005. 2007., 2009. i 2010. godine. Nadmašio je time Matsa Wilandera, koji je dosad s njim dijelio rekord s četirima naslovima.

ATP Cincinnati, finale (m):

Federer - Đoković 6-0, 7-6

Idi na 24sata

Komentari 125

  • medo_kt 28.08.2012.

    ff

  • EdiDekenka 23.08.2012.

    ps. za sve one koji stoje iza tvrdnje da je Fedex najveci, da je Djokerovo vrijeme proslo i da nije ni prineti Fedex-u, jedna konstatacija: pomislite samo kakav je kalibar igraca Djoker kada mu polazi za reketom da u vrijeme dva najbolja tenisaca na vrhuncu svoje slave (Fedex i Rafa) uzima dobar dio kolaca za sebe. I ne zaboravite ... predstoji mu jos sigurno 5-6 godina igranja. Lako se moze dogoditi da obori mnoge Fedexove rekorde, Zivi bili pa vidjeli.

  • EdiDekenka 23.08.2012.

    Kojeg li likovanja! Onome ko iole nekaj zna o tenisu jasno je da nema mnogo Fedex-ovog udjela u prvom setu koji je dobio sa 6:0. Ocito je da Djoker nije bio na terenu. Vise nego ocito. On nikada do tada nije izgubio set sa 6:0! Fedex ne bi uspio tim rezultatom pobijediti ni 100. igraca na lestvici. Cim se malo "vratio" na teren odmah je dosao do tie break-a a igra postala poprilicno neizvjesna. Imao je i set loptu i moglo se vrlo lako dogoditi da je iskoristi. Ko zna kako bi onda izgledao treci set. Takav kalibar igraca da izgubi set za 18 minuta a da pri tom ne uzme ni jedan game - ocito nema veze sa igrom. Sto je najocitije, to ZNA i Fedex. Za to se toliko i obradovao pobijedi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare