To je to što me zanima!

Lete pare, letim ja: Obi Mikel u Kini za samo 140.000 £ tjedno

Ushićen sam što se pridružujem momčadi Tianjina u doba kad je kineska liga u velikom uzletu te se veselim što ću moći pomoći razvoju kluba na terenu i izvan njega, rekao je Obi Mikel
Vidi originalni članak

Nigerijski 29-godišnji nogometni reprezentatitvac John Obi Mikel najnovije je veliko ime koje je stiglo u kinesku Super ligu, a dres londonskog Chelseaja zamijenio za majicu Tianjin Tede, kluba u kojem je 2012. godine nakratko trenerom bio i pokojni Josip Kuže, a transfer je u petak potvrdio Azijski nogometni savez.

Nigerijski defenzivni vezni igrač u ovoj sezoni, pod vodstvom novog trenera Antonija Contea, nije dobio priliku zaigrati ni u jednoj utakmici, što mu je olakšalo odluku o odlasku u kineski lučki grad udaljen oko 130 km od Pekinga.

- Poznato je da ove sezone nisam igrao koliko sam želio, a kako mi je 29 godina mislim da još uvijek imam dosta sezona pred sobom. Ushićen sam što se pridružujem momčadi Tianjina u doba kad je kineska liga u velikom uzletu te se veselim što ću moći pomoći razvoju kluba na terenu i izvan njega - izjavio je Mikel u pismenom priopćenju.

Nigerijac je u Chelsea stigao 2006. godine i s londonskim klubom osvojio Ligu prvaka, Europsku ligu, dva naslova engleskog prvaka te četiri FA kupa.

Chelsea je pustio Mikela bez odštete, a prema izvješćima kineskih medija Nigerijac bi u Tianjinu trebao zarađivati 140.000 funta tjedno.

Mikel je već drugi stranac kojeg je Tianjin angažirao u posljednja dva dana, a dolasku Nigerijca prethodio je transfer srpskog središnjeg veznog igrača Nemanje Gudelja, dosadašnjeg člana Ajaxa.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • blade12 06.01.2017.

    Ja sam mislio da on ima barem 32..

  • lolito 06.01.2017.

    ushicen si ti zbog para koje ti nude...a ne igranja

  • Boki8 06.01.2017.

    Za 5 godina gledacemo kinesku ligu sa svim zvjezdsma nogometa. Zato najbolje ljudi odaberite sebi vec sad neki kineski klub da za koji cete da navijate. Ja sam vec odabrao Tijanjin hehe. Ove ostaleevropske lige ce da budu skroz neinteresantne. Kao talisnska serie A bila nekad pojam svi htjeli tu da igraju a dans je rezervna liga poslije Engleske I spanske.

Komentiraj...
Vidi sve komentare