To je to što me zanima!

Leteći izbornik: Ante Čačić je proputovao preko 30.000 km

Obilazi igrače i stadione na kojima ćemo igrati te gleda protivnike. Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić (62) u je avionu češće nego prosječna stjuardesa
Vidi originalni članak

Put putujem, put daleki... Ovu pjesmu Magazina iz osamdesetih komotno u posljednje vrijeme može pjevušiti hrvatski izbornik Ante Čačić.

Sinoć je Čačić bio u Milanu na derbiju Serie A Inter - Napoli. Poslije utakmice razgovarao je s Interovim dvojcem, Ivanom Perišićem i Marcelom Brozovićem, te tako nastavio svoj niz putovanja u posljednjih sedam mjeseci. Prvo je, još tamo u rujnu 2015. godine nakon imenovanja, posjetio Kijev.

Idući vikend Njemačka

Razgovarao je s Darijom Srnom i Domagojem Vidom nekoliko dana nakon što je preuzeo reprezentaciju.

- Do Eura imam u planu posjetiti većinu naših reprezentativaca - rekao nam je nakon plasmana u Francusku Čačić.

Rekao i bacio se na posao. Kijev, Madrid, Barcelona, Firenca, Torino, Milano... Sve je te destinacije dosad posjetio hrvatski izbornik.

- Idući vikend putujem u Njemačku. Idem gledati Tina Jedvaja na utakmici Schalkea i Bayer Leverkusena u subotu u Gelsenkirchenu, a onda ću u nedjelju gledati Andreja Kramarića na utakmici Borussia M’gladbach - Hoffenheim - isplanirao je izbornik Čačić.

Ide i kod Ćorluke

Naravno da će posjete Njemačkoj iskoristiti i za razgovore s Jedvajom i Kramarićem, koji su očito u ozbiljnim Čačićevim planovima za Euro. Obojica bi trebala ići u Francusku.

Nakon putovanja u Njemačku, slijedi let u Rusiju, točnije u Moskvu. Mjesec i pol dana prije početka Eura doći će na red i razgovor s Vedranom Ćorlukom, jednog od stožernih igrača hrvatske reprezentacije.

Računajući sva putovanja, Čačić je dosad prešao, ili će više prijeći više od 30.000 kilometara. Avion, automobil, cesta ili zrak, svejedno je izborniku Čačiću...

Luka Modrić, Ivan Rakitić, Mateo Kovačić, Darijo Srna, Domagoj Vida, Milan Badelj, Nikola Kalinić, Ivan Perišić, Marcelo Brozović, Mario Mandžukić, Dejan Lovren... Sve njih Čačić je već posjetio, s Jedvajem, Kramarićem i Ćorlukom zatvorit će krug.

- Mandžu sam išao gledati kad su u Ligi prvaka igrali protiv Bayerna - dodao je Čačić, koji je bio u Pragu i Beču.

Išao je gledati Češku i Tursku, naše protivnike na Euru. Tu je, naravno, i nekoliko odlazaka u Francusku. Posjetio je Pariz, Bordeaux i St. Etienne, vidio stadione na kojima ćemo igrati, kao i nekoliko kampova prije nego što je odabrao onaj u Normandiji.

Inače, izbornik je prije puta na Apenine napravio detaljan plan boravka u Francuskoj. Organizatorima je poslao u minutu točne podatke o aktivnostima Hrvatske u Deauvilleu. Francuzi već sad znaju satnice svih treninga.

Još nekoliko dvojbi

Pripreme za Europsko prvenstvo počinju u Zagrebu 20. svibnja. Nedavno nam je Ante Čačić otkrio kako na popisu za Francusku ima 18 sigurnih imena. U međuvremenu je nakon ispada otpisao Dejana Lovrena.

Pripreme za Europsko prvenstvo izbornik planira započeti s 25 igrača. Na kraju će otpasti samo dvojica.

Idi na 24sata

Komentari 48

  • Ivek987 17.04.2016.

    Leteći Izbornik, bome će biti kada doživimo fijasko na europskom.

  • dobro jutro 17.04.2016.

    Besplatna karta,a spisåk igraca ce svejedno dobiti od velikog vodje

  • mali tomicalomica 17.04.2016.

    Leti leti kao Sulejmani hehehe

Komentiraj...
Vidi sve komentare