Obavijesti

Sport

Komentari 48

Leteći izbornik: Ante Čačić je proputovao preko 30.000 km

Leteći izbornik: Ante Čačić je proputovao preko 30.000 km
1

Obilazi igrače i stadione na kojima ćemo igrati te gleda protivnike. Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić (62) u je avionu češće nego prosječna stjuardesa

VIDEO

Put putujem, put daleki... Ovu pjesmu Magazina iz osamdesetih komotno u posljednje vrijeme može pjevušiti hrvatski izbornik Ante Čačić.

Sinoć je Čačić bio u Milanu na derbiju Serie A Inter - Napoli. Poslije utakmice razgovarao je s Interovim dvojcem, Ivanom Perišićem i Marcelom Brozovićem, te tako nastavio svoj niz putovanja u posljednjih sedam mjeseci. Prvo je, još tamo u rujnu 2015. godine nakon imenovanja, posjetio Kijev.

Idući vikend Njemačka

Razgovarao je s Darijom Srnom i Domagojem Vidom nekoliko dana nakon što je preuzeo reprezentaciju.

- Do Eura imam u planu posjetiti većinu naših reprezentativaca - rekao nam je nakon plasmana u Francusku Čačić.

Rekao i bacio se na posao. Kijev, Madrid, Barcelona, Firenca, Torino, Milano... Sve je te destinacije dosad posjetio hrvatski izbornik.

- Idući vikend putujem u Njemačku. Idem gledati Tina Jedvaja na utakmici Schalkea i Bayer Leverkusena u subotu u Gelsenkirchenu, a onda ću u nedjelju gledati Andreja Kramarića na utakmici Borussia M’gladbach - Hoffenheim - isplanirao je izbornik Čačić.

Ide i kod Ćorluke

Naravno da će posjete Njemačkoj iskoristiti i za razgovore s Jedvajom i Kramarićem, koji su očito u ozbiljnim Čačićevim planovima za Euro. Obojica bi trebala ići u Francusku.

Nakon putovanja u Njemačku, slijedi let u Rusiju, točnije u Moskvu. Mjesec i pol dana prije početka Eura doći će na red i razgovor s Vedranom Ćorlukom, jednog od stožernih igrača hrvatske reprezentacije.

Računajući sva putovanja, Čačić je dosad prešao, ili će više prijeći više od 30.000 kilometara. Avion, automobil, cesta ili zrak, svejedno je izborniku Čačiću...

Luka Modrić, Ivan Rakitić, Mateo Kovačić, Darijo Srna, Domagoj Vida, Milan Badelj, Nikola Kalinić, Ivan Perišić, Marcelo Brozović, Mario Mandžukić, Dejan Lovren... Sve njih Čačić je već posjetio, s Jedvajem, Kramarićem i Ćorlukom zatvorit će krug.

- Mandžu sam išao gledati kad su u Ligi prvaka igrali protiv Bayerna - dodao je Čačić, koji je bio u Pragu i Beču.

Išao je gledati Češku i Tursku, naše protivnike na Euru. Tu je, naravno, i nekoliko odlazaka u Francusku. Posjetio je Pariz, Bordeaux i St. Etienne, vidio stadione na kojima ćemo igrati, kao i nekoliko kampova prije nego što je odabrao onaj u Normandiji.

Inače, izbornik je prije puta na Apenine napravio detaljan plan boravka u Francuskoj. Organizatorima je poslao u minutu točne podatke o aktivnostima Hrvatske u Deauvilleu. Francuzi već sad znaju satnice svih treninga.

Još nekoliko dvojbi

Pripreme za Europsko prvenstvo počinju u Zagrebu 20. svibnja. Nedavno nam je Ante Čačić otkrio kako na popisu za Francusku ima 18 sigurnih imena. U međuvremenu je nakon ispada otpisao Dejana Lovrena.

Pripreme za Europsko prvenstvo izbornik planira započeti s 25 igrača. Na kraju će otpasti samo dvojica.

Ilustracija
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika