To je to što me zanima!

Lewis: Boksat ću ako mi platite 80 milijuna eura

Jedan od najvećih teškaša u povijesti boksa, 43-ogodišnji Britanac Lennox Lewis, objasnio je pod koji bi se uvjetima pristao vratiti u ring
Vidi originalni članak

Njegov se povratak aktivnom boksanju počeo spominjati od trenutka kada se pojavila mogućnost njegove ponovne borbe s Ukrajincem Vitalijem Kličkom. Europski se teškaš nakon problema s kralježnicom vratio u ring prije dva tjedna, te vratio u posjed svjetsku titulu po WBC verziji pobijedivši Nigerijca Samuela Petera.
- Ukoliko mi ponude primjereni novac, ponovno ću boksati. Konkretno, za 80 milijuna eura imat će me opet u ringu - ponudio se Lewis boksačkim promoterima. Britanca vjerojatno još uvijek progoni grižnja savjesti što Ukrajincu nije dao zadovoljštinu revanša. Nakon te borbe, naime, više nije boksao.
- Boksači se nakon umiorvljenja obično vraćaju boksu iz dva razloga. Prvi je atmosfera i gledatelji koji su jedna od najljepših stvari u boksu. Drugi je novac. Osobno ne treba mi niti jedno niti drugo. Sretan sam. No mislim da me boks treba. Svi veliki boksači su se maknuli sa scene i postalo je jako dosadno. Pogotovo za gledatelje. Jako, jako dosadno. Želim spasiti boks i stoga bi se vratio. No, ponavljam, plaitite mi 80 milijuna eura i evo me natrag u ringu - izjavio je Lennox Lewis. Osvojio je zlatnu olimpijsku medalju u Seoulu 1988. a posebno će ostati upamćen njegov meč protiv Mike Tysona 2002. U sedmoj rundi Lewis mu je 'zatvorio' oko, a konačan kraj bio je u osmoj rundi. Udarcem desnicom poslao je Tysona na pod.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • fermo 26.11.2008.

    Vidi se da si "nogometaš"!!! Lewis je za "Ring magazine" nakon umirovljenja izjavio da mu je borba sa Mavrovićem bila najzahtjevnija u karijeri. A ti se izgleda naslađuješ tuđom nesrećom (iako ta prića sa jetrom nikad nije službeno potvrđena), i to iznimnog sportaša i čovjeka, koji je jedan od 10 najboljih teškaša u zadnjih 20 godina. Lako ti se preko tipkovnice praviti važan.

  • man_u_francesco 23.11.2008.

    da z kaj si l nema š

  • nogometas05 23.11.2008.

    Zaboravili ste napisati da je Mavrovicu izbio jetru skoro,raznio mu oba bubrega i izmijenio mu facu i poslao ga u mirovinu,tj napravio kost i kožu od njega..strasan boksac i da se vrati svima bi bio velika prijetnja!

Komentiraj...
Vidi sve komentare