To je to što me zanima!

Lewis Hamilton slavio u Belgiji i pobjegao Rosbergu na vrhu...

Britanac Lewis Hamilton iz momčadi Mercedesa došao je do 39. pobjede u karijeri na VN Belgije, 11. utrci SP-a u Formuli 1. Rosberg je bio drugi, a Grosjean treći...
Vidi originalni članak

Lewis Hamilton na legendarnoj je stazi Spa-Francorchamps ostvario šestu pobjedu u 11. utrci Svjetskog prvenstva Formule 1. Britanac je u Mercedesu nakon pole-pozicije na subotnjim kvalifikacijama obranio vodeće mjesto u utrci i slavio s nešto više od dvije sekunde ispred momčadskog kolege Nice Rosberga.

- Utrka je bila kao iz snova, a bolid fantastičan čitav vikend. Nikad nisam došao u situaciju gdje sam se osjećao nervozno, bolid je bio brz i nisam ga morao stiskati više nego što je bilo potrebno - rekao je Hamliton, koji je 39. pobjedom u karijeri ostao samo dvije iza Ayrtona Senne i Sebastiana Vettela, na četvrtom mjestu ljestvice svih vremena.

- Potpuno sam zeznuo start. Lewis je napravio sjajan posao i zaslužio je pobijediti - izjavio je Rosberg, koji je tako ostao 28 bodova iza Hamiltona u pojedinačnom poretku.

Treće mjesto osvojio je Romain Grosjean iz Lotusa nakon što je Sebastianu Vettelu pukla guma samo dva kruga prije kraja. "Bila je to vjerojatno moja najbolja utrka ikad", poručio je Francuz.

Četvrto mjesto pripalo je Danilu Kvjatu iz Red Bulla, peto Sergiju Pérezu iz Force Indije, a Felipe Massa izborio se za šesto mjesto, pola sekunde ispred Kimija Räikkönena. Finac je napredovao do sedme pozicije nakon starta sa 16. mjesta.

Prvih deset zatvorili su Max Verstappen iz Toro Rossa, Valtteri Bottas iz Williamsa te Marcus Ericsson iz Saubera.

Sljedeća utrka, Velika nagrada Italije, vozi se za dva tjedna u Monzi.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • napoleonov sin 24.08.2015.

    dosadno prvenstvo kao i lani i preklani .treba pod hitno uvesti neograničeno testiranje,izbaciti elektroniku.uvesti leteće krugove pole position je sad dosada.ukinuti ovaj način bodovanja,izbaciti azijske staze i vratiti stare staze poput imole ,zandvorta,paul ricarda, phoenixa.uvesti nadolijevanje goriva,jači grip guma.ukinuti kers .

  • Montenegro Diamantes_ 24.08.2015.

    ..Kako su talični ovi iz Mercedesa to nije normalno..

  • strmi007 23.08.2015.

    ovo neki sport

Komentiraj...
Vidi sve komentare