To je to što me zanima!

Liga prvaka u Makarskoj, prvi put igraju dva hrvatska kluba!

Makarsko Novo vrijeme domaćin je jedne od skupina Glavne runde Lige prvaka, u kojoj će se oni i Pula boriti sa portugalskim Sportingom i kazahstanskim Ayatom za prolaz među 16 najboljih klubova u Europi.
Vidi originalni članak

Makarska će od 25. do 30. listopada ugostiti jednu od skupina Glavne runde futsal Lige prvaka, za nas posebno interesantnu i značajnu po tome što će se u njoj po prvi puta naći dva hrvatska predstavnika, domaćin Novo vrijeme i Stanoinvest Futsal Pula, uz jedan od najjačih klubova na svijetu portugalski Sporting i kazahstanski Ayat. Tim povodom danas je u Makarskoj održana press konferencija na kojoj je domaćin najavio samo događanje ali i predstavio svoje ambicije u povratničkoj sezoni u elitno futsal natjecanje.

- Ovo je treći put da se skupina Lige prvaka igra u Makarskoj, dva puta smo prošli u Elitnu rundu, nadamo se da ćemo proći i ovoga puta. Prolaze tri od četiri kluba, ovo je 32 najbolja kluba u Europi i privilegija je predstavljati svoju državu. Znamo što ovo znači igračima, navijačima, nas to ispunjava ponosom da smo prepoznati od UEFA-e kao dobri domaćini i potrudit ćemo se da u tjednu kad obilježavamo dan grada Makarske, ugostimo suparnike kako dolikuje, kazao je direktor kluba Borislav Vuković i dodao:  

- Što se tiče suparnika, Sporting je favorit i na Final fouru a kako ne bi bio u Glavnoj rundi. To je klub posebne tradicije i vrijednosti. Ayat iz Kazahstana je također jak, s pet Brazilaca, država stoji iza futsala kao sporta i oni će izravno prenositi utakmice, što dovoljno govori samo za sebe. Mi i Pula smo konkurenti, nama bih dao malu prednost zbog domaćeg parketa.

I u prethodna dva izleta u Ligu prvaka Novo vrijeme igralo je protiv Sportinga.

- Prvi put u Lisabonu smo primili šest golova, bili smo previše impresionirani događajem i suparnikom. Drugi put smo u Tjumenu primili četiri gola, dakle u dvije utakmice smo primili deset, a nismo zabili nijedan gol. Nadam se da će sada biti bolje, svladali smo taj respekt prema njima i nadam se da će momci koji sada igraju uživati u zadnjoj utakmici i da neće biti opterećeni njima i da ćemo zabiti prvi gol, u svakom slučaju da ćemo izgledati malo drugačije nego prve dvije. Teško je povući paralelu s nogometom, futsal je malo drugačije složen, veća je razlika između top pet momčadi i svih ostalih. Četiri najbolje momčadi koje igraju Final Four su daleko ispred ostalih, Benfica, Sporting, Barcelona, Kairat i neki ruski klubovi kojih sad nema su svijet za sebe.

Trener Novog vremena Ivan Božović dosta je imao problema s izostancima igrača, kako zbog ozljeda tako i zbog reprezentativnih stanki

- Mi smo napravili sve što je bilo moguće, imamo još malo vremena za pripreme u kojima ćemo odigrati i dvije domaće utakmice. Želimo maksimalan broj bodova i da se pripremimo za Ligu prvaka. To je naš glavni cilj u prvom dijelu sezone na koji smo fokusirani, želimo se plasirati dalje. Svi mi oko momčadi i igrači želimo biti spremni i motivirani za veliko natjecanje i dati sve od sebe. Ne moguć reći da sam siguran, ali vjerujem u plasman dalje. Neće biti lako, u 24 sata imamo dvije utakmice koje će odlučiti našu sudbinu, ali vjerujem da ćemo uz pomoć naših navijača uspjeti.

U pripremi za Ligu prvaka Novo vrijeme će u nedjelju odigrati i veliki derbi s Olmissumom.

- Zna se što znače derbiji Olmissuma i Novog vremena, to je više od igre, tako je bilo prije, tako će biti i ovoga puta. Nećemo dozvoliti da nas nekoliko pobjeda iz prošle sezone, prije svih u Kupu i Superkupu zavaraju. Nemamo pravo zbog nas samih i gledatelja odigrati loše, kao i zbog Lige prvaka koja je neizvjesna i svaki bod je važan. Bit će to psihološka igra između nas i njih ali i utakmica koja nosi puno pozitivnih stvari u slučaju pobjede, ali i puno negativnih ako izgubite, ne zaboravljaju se ti porazi lako. Siguran sam da ćemo dati sve od sebe da što spremniji dočekujemo tu utakmicu, koja je uz sve ostalo i uvod u Ligu prvaka.

- Važnost je slična, samo je lakše pripremiti taktički Olmissum od utakmica Lige prvaka. Činjenica je da smo mi uzeli naslov prvaka i dva puta slavili u Omišu, da smo ih dobili u Superkupu i u Kup prošle godine, ali morat ćemo se pripremiti psihološki za tu utakmicu. Imam dojam da svi u klubu i oko kluba misle da ćemo mi lako s njima. Možda smo psihološki u prednosti ali moramo ih shvatiti maksimalno ozbiljno, pet pobjeda iz prošle godine ne znače da će oni pasti sami od sebe... - zaključio je Božović.

Gradonačelnik Makarske Zoran Paunović istakao je vrijednost dolaska ovakvog natjecanja u grad pod Biokovom.

- Ovo je zaista velika stvar za naš grad, treći put Liga prvaka nam dolazi, što značio da je puno truda i energije uloženo u ovoj projekt i da se on ne događa slučajno. Listopad zaokružujemo ovom lijepom pričom, dan je grada, održavamo prvi polumaraton, otvara se Apfel arene i na koncu futsal Liga prvaka. Posebno bih istakao vrijednost vrijedne investicije izgradnje Apfel arene, kojom jedna obitelj ulaže svoj novac u u sport i kulturu, i to treba pozdraviti i znati cijeniti. Naš grad je poznat po sportu, dječaci srednjoškolske dobi iz podbiokovskog područja su najviši na svijetu i broj sportaša na ukupan broj stanovnika u pred profesionalnom dijelu sporta je fascinantan. Mi smo grad sporta, ali nedostaje nam iskorak prema profesionalnom sportu, koji je jako bitan. Taj iskorak mora napraviti privreda...

Dobrodošlicu u Makarsku ispred Turističke zajednice izrazio je i Vedran Validžić,  predsjednik Turističke zajednice grada.  

- Hvala svim entuzijastima koji su Novo vrijeme vratili u Ligu prvaka, to je jedinstvena prilika i za još jednu promociju Makarske kao grada i mi ćemo se potruditi biti pravi domaćini. Kao što klub želi ostvariti što bolje rezultate na parketu, tako i mi želimo da se svi osjećaju dobrodošli u Makarsku.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare