Obavijesti

Sport

Komentari 0

Liga prvaka u Makarskoj, prvi put igraju dva hrvatska kluba!

Liga prvaka u Makarskoj, prvi put igraju dva hrvatska kluba!
6

Makarsko Novo vrijeme domaćin je jedne od skupina Glavne runde Lige prvaka, u kojoj će se oni i Pula boriti sa portugalskim Sportingom i kazahstanskim Ayatom za prolaz među 16 najboljih klubova u Europi.

VIDEO

Makarska će od 25. do 30. listopada ugostiti jednu od skupina Glavne runde futsal Lige prvaka, za nas posebno interesantnu i značajnu po tome što će se u njoj po prvi puta naći dva hrvatska predstavnika, domaćin Novo vrijeme i Stanoinvest Futsal Pula, uz jedan od najjačih klubova na svijetu portugalski Sporting i kazahstanski Ayat. Tim povodom danas je u Makarskoj održana press konferencija na kojoj je domaćin najavio samo događanje ali i predstavio svoje ambicije u povratničkoj sezoni u elitno futsal natjecanje.

Novo vrijeme

- Ovo je treći put da se skupina Lige prvaka igra u Makarskoj, dva puta smo prošli u Elitnu rundu, nadamo se da ćemo proći i ovoga puta. Prolaze tri od četiri kluba, ovo je 32 najbolja kluba u Europi i privilegija je predstavljati svoju državu. Znamo što ovo znači igračima, navijačima, nas to ispunjava ponosom da smo prepoznati od UEFA-e kao dobri domaćini i potrudit ćemo se da u tjednu kad obilježavamo dan grada Makarske, ugostimo suparnike kako dolikuje, kazao je direktor kluba Borislav Vuković i dodao:  

Boris Vuković

- Što se tiče suparnika, Sporting je favorit i na Final fouru a kako ne bi bio u Glavnoj rundi. To je klub posebne tradicije i vrijednosti. Ayat iz Kazahstana je također jak, s pet Brazilaca, država stoji iza futsala kao sporta i oni će izravno prenositi utakmice, što dovoljno govori samo za sebe. Mi i Pula smo konkurenti, nama bih dao malu prednost zbog domaćeg parketa.

I u prethodna dva izleta u Ligu prvaka Novo vrijeme igralo je protiv Sportinga.

- Prvi put u Lisabonu smo primili šest golova, bili smo previše impresionirani događajem i suparnikom. Drugi put smo u Tjumenu primili četiri gola, dakle u dvije utakmice smo primili deset, a nismo zabili nijedan gol. Nadam se da će sada biti bolje, svladali smo taj respekt prema njima i nadam se da će momci koji sada igraju uživati u zadnjoj utakmici i da neće biti opterećeni njima i da ćemo zabiti prvi gol, u svakom slučaju da ćemo izgledati malo drugačije nego prve dvije. Teško je povući paralelu s nogometom, futsal je malo drugačije složen, veća je razlika između top pet momčadi i svih ostalih. Četiri najbolje momčadi koje igraju Final Four su daleko ispred ostalih, Benfica, Sporting, Barcelona, Kairat i neki ruski klubovi kojih sad nema su svijet za sebe.

Trener Novog vremena Ivan Božović dosta je imao problema s izostancima igrača, kako zbog ozljeda tako i zbog reprezentativnih stanki

- Mi smo napravili sve što je bilo moguće, imamo još malo vremena za pripreme u kojima ćemo odigrati i dvije domaće utakmice. Želimo maksimalan broj bodova i da se pripremimo za Ligu prvaka. To je naš glavni cilj u prvom dijelu sezone na koji smo fokusirani, želimo se plasirati dalje. Svi mi oko momčadi i igrači želimo biti spremni i motivirani za veliko natjecanje i dati sve od sebe. Ne moguć reći da sam siguran, ali vjerujem u plasman dalje. Neće biti lako, u 24 sata imamo dvije utakmice koje će odlučiti našu sudbinu, ali vjerujem da ćemo uz pomoć naših navijača uspjeti.

U pripremi za Ligu prvaka Novo vrijeme će u nedjelju odigrati i veliki derbi s Olmissumom.

- Zna se što znače derbiji Olmissuma i Novog vremena, to je više od igre, tako je bilo prije, tako će biti i ovoga puta. Nećemo dozvoliti da nas nekoliko pobjeda iz prošle sezone, prije svih u Kupu i Superkupu zavaraju. Nemamo pravo zbog nas samih i gledatelja odigrati loše, kao i zbog Lige prvaka koja je neizvjesna i svaki bod je važan. Bit će to psihološka igra između nas i njih ali i utakmica koja nosi puno pozitivnih stvari u slučaju pobjede, ali i puno negativnih ako izgubite, ne zaboravljaju se ti porazi lako. Siguran sam da ćemo dati sve od sebe da što spremniji dočekujemo tu utakmicu, koja je uz sve ostalo i uvod u Ligu prvaka.

- Važnost je slična, samo je lakše pripremiti taktički Olmissum od utakmica Lige prvaka. Činjenica je da smo mi uzeli naslov prvaka i dva puta slavili u Omišu, da smo ih dobili u Superkupu i u Kup prošle godine, ali morat ćemo se pripremiti psihološki za tu utakmicu. Imam dojam da svi u klubu i oko kluba misle da ćemo mi lako s njima. Možda smo psihološki u prednosti ali moramo ih shvatiti maksimalno ozbiljno, pet pobjeda iz prošle godine ne znače da će oni pasti sami od sebe... - zaključio je Božović.

Gradonačelnik Makarske Zoran Paunović istakao je vrijednost dolaska ovakvog natjecanja u grad pod Biokovom.

- Ovo je zaista velika stvar za naš grad, treći put Liga prvaka nam dolazi, što značio da je puno truda i energije uloženo u ovoj projekt i da se on ne događa slučajno. Listopad zaokružujemo ovom lijepom pričom, dan je grada, održavamo prvi polumaraton, otvara se Apfel arene i na koncu futsal Liga prvaka. Posebno bih istakao vrijednost vrijedne investicije izgradnje Apfel arene, kojom jedna obitelj ulaže svoj novac u u sport i kulturu, i to treba pozdraviti i znati cijeniti. Naš grad je poznat po sportu, dječaci srednjoškolske dobi iz podbiokovskog područja su najviši na svijetu i broj sportaša na ukupan broj stanovnika u pred profesionalnom dijelu sporta je fascinantan. Mi smo grad sporta, ali nedostaje nam iskorak prema profesionalnom sportu, koji je jako bitan. Taj iskorak mora napraviti privreda...

Dobrodošlicu u Makarsku ispred Turističke zajednice izrazio je i Vedran Validžić,  predsjednik Turističke zajednice grada.  

- Hvala svim entuzijastima koji su Novo vrijeme vratili u Ligu prvaka, to je jedinstvena prilika i za još jednu promociju Makarske kao grada i mi ćemo se potruditi biti pravi domaćini. Kao što klub želi ostvariti što bolje rezultate na parketu, tako i mi želimo da se svi osjećaju dobrodošli u Makarsku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica