To je to što me zanima!

Lineker je usporedio britansku politiku s nacistima, kolegica ga brani: Danas neću voditi emisiju

Sinoć sam odlučila da jednostavno nije u redu nastaviti s emisijom danas. Nadam se da ću se vratiti na poziciju sljedeći tjedan, objavila je novinarka sportske emisije na BBC-u Alex Scott
Vidi originalni članak

Britanska sportska javnost digla se na noge nakon što je BBC suspendirao poznatog voditelja emisije Match of The Day Garyja Linekera nakon komentara u kojem je britansku migracijsku politiku usporedio s onom nacističke Njemačke 1930-ih godina.

Novinarka Alex Scott, voditeljica emisije Football Focus, neće voditi emisiju ovu subotu u znak podrške kolegi.

"Sinoć sam odlučila da jednostavno nije u redu nastaviti s emisijom danas. Nadam se da ću se vratiti na poziciju sljedeći tjedan", napisala je na Twitteru.

U Match of The Dayu neće se pojaviti ni komentatori Ian Wright i Alan Shearer u znak solidarnosti. BBC je objavio kako će se emisija emitirati bez komentatora. Premier liga je odlučila da igrači u ovom kolu neće morati davati izjave za spomenutu emisiju.

Što je izjavio Gary Lineker?

Komentirajući odluku britanske vlade o smanjenju broja brodova koji prevoze migrante prema Ujedinjenom Kraljevstvu, bivši engleski reprezentativac je kazao:

- Ovo je samo nemjerljivo okrutna politika usmjerena prema najranjivijim ljudima jezikom koji se ne razlikuje od onoga koji je koristila Njemačka 30-ih godina.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • zvizdač 11.03.2023.

    Za siromaštvo i bijedu mnogih zemalja krivi su kolonisti.

  • Debeli Šef 11.03.2023.

    Mišljenje je kao šupak, svatko ga ima. (Clint Eastwood)

  • Iz Rusije s ljubavlju 11.03.2023.

    Zapadne vrijednosti su pune kontradiktornosti, s jedne strane se kleči prije tekme, promoviraju različite slobode, LGBT kultura, 2 mame ili 2 tate, promovira se liberalizam i otvorenost pogleda..., a dok s druge strane tinjaju mržnja, osude, cenzure, izopćenja, sankcioniranja... prema svima koji misle drugačije, imaju druge stavove i razmišljanja od onih nametnutih mainstreamom, onih jedinih ispravnih, neupitnih. Tada nestaje taj liberalizama, otvorenost pogleda, sloboda govora i sama demokracija...

Komentiraj...
Vidi sve komentare