To je to što me zanima!

Linu Červara napad ne brine, već obrana. I trebala bi jako...

Prijateljske utakmice ne oblikuju obranu, ali ako se ni u jednoj od dvije provjere pet dana prije Eura ona neće odigrati kao što će se 9. siječnja u Grazu, onda imamo problem
Vidi originalni članak

Na Euro putujemo s pobjedom. Nakon jurnjave i remija s Bosnom i Hercegovinom trebala nam je protiv Katara (33-28) više nego što smo mislili premda je u pitanju bila samo prijateljska utakmica. Da je zgodno s još jednim naslovom Croatia Cupa prema Austriji, zgodno je, ali da je dojam iz Žatike zadovoljavajuć, i nije. Da se ne varamo.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

BiH i Katarani otprilike 45 minuta nisu nam otkrili boljke, nego ih samo potvrdili jer se, budimo realni, ponavljaju iz siječnja u siječanj. Prijateljske utakmice ne oblikuju obranu, ali ako se ni u jednoj od dvije provjere pet dana prije Eura ona neće odigrati kao što će se 9. siječnja u Grazu, onda imamo problem. Obrana nije samo stvar volje, već i stvar načina. Mi naš tražimo predugo.

Odbojka i dalje dominira, toliko da smo više zaboravili napraviti prekršaj dalje od vlastitih šest metara. Očekivati pokretljivost baš svakog igrača dok protivnik napada u komadu nije realno, skoro ni moguće. Pa se dogodi da je crta češće nezatvorena nego obrnuto.

CROATIA CUP 'Kauboji' se uozbiljili i razbili Katar, Cindrić utrpao devet

U Poreču smo vidjeli i 6-0 i 5-1, no nijednu u najboljem izdanju, pa je i Šego više bio promatrač nego inače. U onoj prvoj samo je Musa glavni lik dok se ne umori, dok su se sporedni protiv Njemačke u listopadu i sada mijenjali više nego što će za nekoliko dana. Dojam je da se i Lino u silnom traženju prekombinirao. 

Problem sa sedmercima

Mandić prvi počinje kao prednji u 5-1, ali s Duvnjakom u toj ulozi i dalje nemamo bolju jer s njom u pravilu lomimo protivnike. U ova dva dana Duvnjak napad jedva da je osjetio, i tu se Lino mora odlučiti za što mu je kapetan potrebniji. U oba nam je slučaja dragocjen.

Nismo, također, riješili ni sedmerce. Horvatova se kriza iz loše Zagrebove polusezone prenijela i na reprezentaciju, Matanović je bio izbor protiv Nijemaca, ali Červar mu nakon promašaja protiv BiH više nije dao loptu u ruke. Cindrić je bio siguran protiv Katara makar ne izgleda kao dugoročna opcija. 

Napad Linu ne brine, i ne treba kada ima to što ima. Još kada na sve to dobije Martinovića koji će svojom igrom između linija profitirati uz Duvnjaka, Cindrića i Karačića, onda je to samo još jedan plus.

Sada još mora odlučiti tko će mu biti 16.; Šarac ili Hrstić. Prvi je više igrao protiv BiH, drugi protiv Katara. Šarac je kroz polusezonu u Celju stvorio dosta jače argumente, sa šutom izvana i kao "trojka" obrani on više izgleda kao taj iako će Linina biti zadnja...

Idi na 24sata

Komentari 16

  • john doe2 06.01.2020.

    Svi govore to su pripreme i nije bitan rezultat i onda vidis utakmice Srbija VS Francuska 26-40 pobjeda Francuske, pa vidis utakmicu Norveška VS Srbija 38-28 za Norvesku gdje je 16-16 bilo na poluvremenu. Na Lininom mjestu ja bi se i vise nego zabrinuto jer svi znamo da Francuska uvijek starta slabo na turnirima i onda kad je najvažnije melju. Ljudi moji ako naletimo a hocemo medalju onda moramo pobjedit neke reprezentacije. U prvom redu strasne Norvezane i Francuze, mladu i snaznu Njemacku, iskusne Spanjolsku i Dansku. Ne vjerujem da je ova momcad na celu sa rasistom i senilnim Cervarom sposobna pobjedit i jednu od ovih navedenih reprezentacija. Prvo igramo rukomet kakav smo igrali u Portugal 2003,dakle zastarjelih rukomet a Cervar nije donio od tada nista novo. Svaka ozbiljnija reprezentacija ima brzi centar a mi ne. Obrana nikad losija, roster nikad slabiji. Nazalost pocinjemo padat u prosjecnost. Realno 5-8 mjesto i to borbeno. Prvi dio cemo proci maksimalno realno ali dalje ce biti ajme majko kad ovi jaki dođu.

  • drogec 05.01.2020.

    Evo strucnjaka za rukomet krenuli su komentari sere mi se

  • 05.01.2020.

    Ponavljam...5-8 realno...sve iznad mega uspjeh

Komentiraj...
Vidi sve komentare