To je to što me zanima!

Lino 'otkriva' i odbacuje: Tko su novi, tko odbačeni?

Pred hrvatskom rukometnom reprezentacijom su dvije utakmice kvalifikacija za EP 2010. Na popisu izbornika je 28 igrača, uz nekoliko iznenađenja
Vidi originalni članak

Pričekajte, kada objavim skraćeni popis odgovarat ću na vaša pitanja o novim igračima, rekao je Lino Červar nakon objave popisa za kvalifikacijske utakmice protiv Slovačke i Grčke. Na popisu je 28 igrača i nekoliko velikih iznenađenja.
Na njemu nema, na iznenađenje mnogih, Denisa Špoljarića i Gorana Šprema. Nešto manje je iznenađenje izostanak pivota Dalibora Anušića. Zbog ozljede nema ni Dominikovića, kao ni golmana Somića, a u konkurenciji više definitivno nije ni Džomba. I zato je tu nekoliko novih imena, široj sportskoj javnosti potpuno nepoznatih. Samo najboljim rukometnim poznavateljima nešto znače imena kao što su Mislav Lončar, Mate Šunjić, Željko Musa, Andro Vladušić, Marko Koljanin, pa čak i Alen Blažević. U krug reprezentacije vratio se Drago Vuković, ponovno su tu i Damir Bičanić, Ivan Ninčević...

OTPISANI
GORAN ŠPREM - Na SP-u status mu je bio očajan, pravu šansu dobio je jedino u finalu. Ako nije igrao cijeli turnir, nije trebao ni tada. No zaigrao je i - promašivao. Lino mu je to zamjerio.
- Što bih promijenio? Ne bih iz momčadi izostavio Hrvatina - rekao je Červar nakon SP-a. Dakle, Šprem je krivac i više ne zaslužuje biti u reprezentaciji...
DENIS ŠPOLJARIĆ - Nema Dominikovića i Špoljarić je ostao jedini obrambeni 'specijalac'. Ali Lini Dempa ne treba. Nije ga zvao ni u Peking, u to ga vrijeme otpisao i iz Zagreba. Lino očito ne cijeni Špoljarića, više vjeruje Gojunu. Ili bilo kome. Čak i kada nema Dominikovića, čak i kada Špoljarić u Zagrebu igra vrlo dobro.
DALIBOR ANUŠIĆ - Bio je jedina Vorijeva zamjena na SP-u, ali odigrao je svega nekoliko minuta. Najčešće i izvan 14, još jedan od onih kojima Červar ne vjeruje.

NA 'RUBU'

DRAGO VUKOVIĆ - Do ovog SP-a bio je jedan od sigurnih, često korišten. A onda - prekrižen. Nije bio niti među 21 igračem, iako u Njemačkoj ne igra baš tako loše. Evo ga opet, vidjet ćemo hoće li među 18 ovoga puta.
IVAN NINČEVIĆ - On je za SP bio treće lijevo krilo, ali nije se naigrao. Zadranin Ninčević je svojedobno na utakmicama šakama udarao protivnike, na treningu suigrače, ali danas se navodno sredio. U Njemačkoj igra jako dobro za Stralsunder.
DAMIR BIČANIĆ - Ljetos Zagreb zamijenio Ademar Leonom, u kojem je najčešće prva napadačka opcija. Osim nekakvih turnira, u reprezentaciji još uvijek nije dobio pravu šansu.

NOVA LICA
MISLAV LONČAR - Golmanu čakovečkog Pipa su 23 godine, prošao je sve mlađe selekcije. U krugu kandidata je prvi put.
MATE ŠUNJIĆ - Medveščakov golman će na dan utakmice protiv Slovačke napuniti 22 godine. Branio je nekoliko minuta na otvorenju Arene protiv Rusije.
ŽELJKO MUSA - Pivot koji je iz Medveščaka otišao u Ljubuški, pa u Sloveniju. Musa (23) igra za Trimo iz Trebnja, jedini je stranac u tom klubu i momak koji bi mogao biti zamjena za Vorija.
ANDRO VLADUŠIĆ - Njemu je 26 godina, u Medveščak je stigao iz Dubrave. Još jedan pivot, ali on nikada nije igrao izvan hrvatske lige. No zato je odličan u rukometu na pijesku, reprezentativac Hrvatske.
ALEN BLAŽEVIĆ - Lijevi vanjski koji je prije nekoliko godina slovio za ponajboljeg mladog igrača Europe. Već dugo Blažević (23) igra u Sloveniji, lani u Gorenju, danas u Cimosu iz Kopra.
MARKO KOLJANIN - Izrastao je u jako dobro igrača, rekao je Červar o 22-godišnjem desnom vanjskom Splita uoči SP-a.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • nea-zg 07.03.2009.

    svaka mu cast,al mislim da se njegova igra lako procita,i tu nas protivnici dobiju,osobno mislim da je u finalu sp-a ipak trebao ostaviti hrvatina,jer je to zaista bilo tumach za sprema,koji je igrao gotovo nista na sp.al bumo vidli!

  • konj ludi 07.03.2009.

    mozda se malo gubi ta nit pravednosti mozda se uzima za pravo malo previse mislim da cete biti bolji sa goluzom kao trenerom

  • alenCRO 07.03.2009.

    bolje da sam sebe makne dosadan je vise. naletio je na sjajnu generaciju ko i ciro i misli da je bog da je strasni znalac dadada

Komentiraj...
Vidi sve komentare