To je to što me zanima!

'Ništa nismo izgubili, možemo ponosno otići kući sa srebrom'

Što se tiče Hrvatske, s ponosom sam ju vodio, zahvalan sam svim igračima, svima oko mene, pomoćnicima, logistici... Neću voditi ekipu ni na europskom ni na svjetskom, s time sam se oprostio, rekao je Lino
Vidi originalni članak

Nije bilo sreće. Hrvatska je u finalu Europskog prvenstva izgubila od Španjolske 22-20, ali ne treba žaliti. Prije prvenstva svi su nas otpisali, bili smo tek sedmi favorit, a kući se iz Stockholma vraćamo sa srebrnom medaljom oko vrata.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

HRVATSKA - ŠPANJOLSKA 20-22 Pali smo za gol: Španjolci su prvaci, 'kauboji' - bili ste sjajni

Četiri minute prije kraja imali smo igrača više, nismo napravili ništa, imali smo napad za priključak, a suci su Igoru Karačiću svirali korake. Ne treba žaliti, ova generacija pokazala je da je sazrela za velike stvari. Još nas toga čeka.

Izbornik Lino Červar imao je štošta za reći nakon utakmice. Podivljao je kada su suci Karačiću svirali korake, no nakon susreta bio je opušten, melankoličan, emotivan.

- U rovovskoj bitki koja je danas bila oni su imali više širinu, iskustva... Mi smo imali problema, nije igrao Cindrić, bilo je teško protiv njihove obrane koja je bila čvrsta i jaka. Pokleknuli smo zadnjih pet minuta. Trebam čestitati igračima za sve odlične utakmice koje smo odigrali. Šteta je za ovo finale, ali moramo se pomiriti s time i biti zadovoljni s ovime što imao - rekao je emotivni izbornik za RTL pa nastavio:

- Ponosan sam na momke. Stvarno smo krvavo zaradili ovo finale, borili smo se. Sjetite se samo utakmica koje smo igrali, čestitam svima i ništa ne zamjeram. Za zlato je trebalo imati malo više širine. To su iskusni igrači. Njihov golman nam je spriječio stvarno nekoliko velikih šansi, nismo izdržali do kraja. Zadnjih pet minuta smo pali. Nismo izgubili ništa.

Lino je emotivno proživljavao trenutke poslije utakmice. Bilo je ovo njegovo posljednje Europsko prvenstvo na klupi Kauboja.

- U životu ne možeš sve dobiti. Moraš se zadovoljiti s onim što imaš. Sve medalje koje sam osvojio... Ne mogu se ništa žaliti. Mogu stvarno s ponosom gledati svoju cijelu karijeru. Ja sam izrastao u jednom malom gradu kao što je Umag, puno smo postigli.

- Što se tiče Hrvatske, s ponosom sam ju vodio, zahvalan sam svim igračima, svima oko mene, pomoćnicima, logistici... To su sve divni ljudi. Nemam kome što predbaciti. Naravno, neću voditi ekipu ni na europskom ni na svjetskom, s time sam se oprostio. Zahvalan sam igračima na htijenju. Mislim da s ponosom možemo otići kući.

Izbornik je, tako, posljednji put vodio reprezentaciju na Euru, a oprostio se srebrnom medaljom oko vrata.

- Ovo srebro posvećujem svojoj obitelji. Mojoj supruzi, djeci, unučadi. Sretan sam i ne žalim ni za čime.

POGLEDAJTE S KIM JE OD RUKOMETAŠA TRENER LINO ČERVAR IMAO NAJVIŠE RAZMIRICA:

Idi na 24sata

Komentari 132

  • grandespremios1 26.01.2020.

    M R S K O

  • dikes 26.01.2020.

    Ti si glavni krivac,nisi zvao time-out niti u prvom poluvremenz kad nismo mogli gol zabiti nego tek kad su oni izjednačili,a onda ga opet nisi pozvao kad su im isključili igrača na kraju,najbitniji napad u utakmici a ti gledaš!

  • Honda2400 26.01.2020.

    Ti možda nisi ništa izgubio, ali ovi talentirani dečki koje imaju srce kao lavovi su izgubili zlato zbog tebe jer nisi bio na visini zadatka da vodiš finale protiv jedne samo solidne španjolske!

Komentiraj...
Vidi sve komentare