To je to što me zanima!

Lino: Ponosan sam da sam na čelu zlatne generacije

Danas mogu reći da smo najbolja momčad na svijetu, jer smo igrali u sedam završnica na osam najvećih natjecanja, kaže izbornik Lino Červar
Vidi originalni članak

Olimpijski prvak prošao je 'pakao’ četvrtfinala. Europski prvak Danska odlazi u utješno razigravanje. Červarovi dečki 'izvadili su kestenje iz vatre’. Prije njih izgorjeli su najprije košarkaši, a onda možda i najveći favoriti za zlato - Rudićevi vaterpolisti. Rukometaši su za Hrvate spasili momčadski dio Igara. A tko će ako oni neće?!
- Ponosan sam da sam na čelu ove zlatne generacije. Danas mogu reći da smo najbolja momčad na svijetu, jer ova je rukometna Hrvatska igrala u sedam završnica na osam najvećih natjecanja - govorio je presretni Červar i dodao:
- Danci nas danas ni sa čime nisu mogli iznenaditi.
Tako je to i izgledalo na terenu. Šprem je otvorio i, na neki način, svojim sedmim, a hrvatskim 25. golom 'zaključao’ utakmicu.
Kako je dvoboj odmicao Balić je bio sve bolji, opasniji, lucidniji, hrabriji. Džomba na visokoj razini kao i dosad. Valčić efikasan i u napadu i u obrani, Lacković odlučan i precizan, Metličić sve sigurniji, Vori bez pogreške. A Mirko Alilović - junak na golu.
- Zaslužili smo ovu veliku pobjedu. Presretan sam, imali smo velikih problema, ni jedan nas nije zaobišao, pa su neki mislili da smo već otpisani. I Danci su nas već otpisali kad su nas htjeli u četvrtfinalu. Pa eto im sada. Pred nama su dvije prilike za medalju. Hoćemo medalju, još smo 'gladni’ - govorio je euforično Lino, a Igor Vori uz osmijeh dobacio:
- Bit ću malo nepristojan. Htjeli su nas, izvukli su nas i dobili su po onoj stvari. Nisu nas mogli bolje motivirati. Imaju mogućnost da biraju i izaberu Hrvate. Olimpijske prvake. E, već su nas tu podcijenili, gadno su se prevarili.

ČERVAR: DRAGO MI DA SE MOMČAD TAKO BRZO DIGLA

Zanimljivo je da je Hrvatskoj i Danskoj u Pekingu četvrti u posljednjih nekoliko godina sudio špalnjolski par Breto/Huelin. Tri puta naši su izgubili, a Červar posebno pamti europski finale kada je zaradio crveni karton u ključnom trenutku.
- Spriječili su nas ne EP-u u Ljubljani 2004. da uzmemo broncu. Spriječili su nas na EP-u 2006. da uzmemo broncu i sad u siječnju da uzmemo europsko zlato. Rekao sam sam sebi, ako ima Boga danas ćemo dobiti utakmicu – govorio je prkosno Lino.
- Drago mi je da je momčad nevjerojatno brzo digla samopouzdanje. Veličina ovih dečki je da se znaju transformirati u pozitivnom smislu i kad je teško, osobito kad je najteže i to moju momčad čini vrhunskom.

METLIČIĆ: FRANCUZI NAS SE BOJE
Kapetan je sjedio kraj Line Červara na službenoj pressici poslije utakmice. Često je uzdizao i gestikulirao, prelazeći rukom po koljenu. Utakmica s Dancima iscijedila je Peru Metličića, nedavno operirano koljeno sigurno 'reagira' na olimpijske napore.
- Treba se brzo, ali dobro odmoriti i onda posvetiti suparnicima u polufinalu. Nema velikih nepoznanica među nama i Francuzima. Postoji obostrano veliki respekt. Mislim, zapravo siguran sam da su nas najmanje željeli za suparnika. To ne znači da ćemo mi sigurno pobijediti, ali je sigurno da nas se boje.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • slavonac 91 21.08.2008.

    vi ste ponos HRVATSKE,a metličiću šta reći....suvišno je nešto dodati na tvoje riječi poslije tekme,samo nek se ostali sportaši ugledaju na tebe i tvoje heroje suigrače !! BOG VAS BLAGOSLOVIO!! PROUD TO BE CROAT!!

  • sanba 21.08.2008.

    i mi smo ponosni sta je ta zlatna reprezentacija NAŠA. idemo po zlato :))

  • Liverpool_boy 21.08.2008.

    ajmo pakleni idemo na francusku

Komentiraj...
Vidi sve komentare