To je to što me zanima!

Lippi ostaje gospodin: Odlazim, više im ne želim 'krasti' novac

Legendarni talijanski strateg Marcello Lippi (71) završio je i drugi mandat na klupi kineske nogometne reprezentacije. Nakon poraza od Sirije (2-1) dao je ostavku uz jasno obrazloženje
Vidi originalni članak

Ako prezentiram ovakav tim kakav je bio na terenu, onda je red da odem. Zaradio sam mnogo novca i ne želim im više 'krasti'. To je i razlog moje ostavke, objasnio je talijanski stručnjak Marcello Lippi (71) odlazak s klupe kineske nogometne reprezentacije.

Poraz od Sirije (2-1) u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo bio je previše i za velikog Talijana. Kineska reprezentacija na drugom je mjestu grupe A, dok je Sirija vodeća s 12. To nije zadovoljilo Lippija koji je i po drugi puta otišao iz Kine. Tako će nakon sedam godina potražiti angažman izvan azijske zemlje jer je prije kineske reprezentacije vodio Guangzhou Evergrande.

S njima je tri put bio prvak Kine te je osvojio azijsku Ligu prvaka, a najveći uspjeh u karijeri mu je osvojeno Svjetsko prvenstvo 2006 godine s reprezentacijom Italije. U bogatoj je karijeri vodio talijanske klubove Pontederu, Sienu, Pistolese, Carrarese, Cesenu, Lucchese, Atalantu, Napoli, Juventus, Inter, zatim talijansku reprezentaciju te spomenuti Guangzhou i kinesku reprezentaciju.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • In Diana Jones 15.11.2019.

    Nisam Marcello al sam Lippi, svi se dive mojoj velikoj pipi od koje sve škripi i u zdravlju i u gripi i kad je voda hladna i kad kipi

  • 15.11.2019.

    Aaa sta reći za ovog gispodina GODPODIN BIJO GOSOODIN OSTAO,KAPA DO PODA DOLE

  • Danilo Ignacije Pribićević 15.11.2019.

    nikad cuo za ovog. ocito je bio jako dobar kad je trenirao klubove iz kine...

Komentiraj...
Vidi sve komentare