To je to što me zanima!

Livaja: Grčka je sjajna, ali vratit ću se s Hajdukom osvojiti titulu

U Grčkoj mi je dobro, ali Hajduk je stalno u mislima. Smirio sam se, živim obiteljski život, tu su kćerkica Elizabet i supruga Iris. Ne znam kad, ali vratit ću se igrati za Hajduk i živjeti u Kaštel Lukšiću, kaže Livaja
Vidi originalni članak

Ima 26 godina, skladan obiteljski život, ugovor s AEK-om do ljeta 2021. Nude mu produžetak suradnje, a njemu misli lete prema domu. Bio je enfant terrible, promijenio 11 klubova, a a sad je samo istetovirani obiteljski čovjek koji igra najbolji nogomet u životu - Marko Livaja.

POGLEDAJTE VIDEO: Izjave poslije utakmice na Poljudu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dečko koji ima četiri utakmice za seniorsku reprezentaciju Hrvatske odmara u Splitu, a o svojim nogometnim i životnim planovima kaže:

- Imam ugovor s AEK-om i kad završi odmor vraćam se u Atenu, ali Hajduk mi je stalno u mislima. Zaigrat ću opet za Hajduk, kad-tad. Previše bi bombastično bilo reći 'Vratit ću se da s Hajdukom osvojim naslov', ali da tako bude bilo bi prekrasno! - priča Livaja za Slobodnu Dalmaciju.

- Istina, Grci mi nude produžetak ugovora. Smirio sam se, živim obiteljski, kćerkica Elizabet (4) i supruga Iris su mi sve. Igram najbolji nogomet u karijeri.

Jezik?

- Ne, nisam naučio grčki. Znam nekoliko osnovnih pozdrava. Svi govore engleski, a neće mi grčki ni trebati, pa vratit ću se doma u Kaštel Lukšić. Kćerkica govori, naravno, a ja se: ispričavam na engleskom.

'Vatreni'?

- Igrao sam u Ligi nacija poslije nije bilo poziva, ali konkurencija je velika. Više ne igram klasičnog napadača nego sam na 'desetki'. Ako me izbornik zatreba dolazim, naravno.

Korona u Grčkoj?

- Život je, što se pandemije tiče, u Grčkoj skoro pa normalan. Ljudi se čuvaju, drže distancu. Nas u klubu često testiraju. Zapravo je najuočljiviji problem što su tribine prazne, a nikako nije isto sa i bez tih posebno vatrenih grčkih navijača.

Hajduk je doveo Grka...

- Diamantakos? Ovdje svi kažu da je odličan. Meni je bolje u AEK-u se boriti za naslov nego u nekoj Ligi petice biti u sredini ili se boriti za opstanak. Trener mi je nekadašnji pomoćnik Antonia Contea, Massimo Carrera. Lijepo mi je u Ateni! - rekao je Marko Livaja.

Njegov AEK je prošlu sezonu završio kao uvjerljivo treća momčad Grčke...

Idi na 24sata

Komentari 18

  • fanatik_ 08.08.2020.

    On i jakolis tandem, samo nebo im je granica! Boze sacuvaj

  • 07.08.2020.

    Kud ces ti jarane takvi bahati igraci koji nemogu ni dvije utakmice odigrat a da ne dobije crveni ti jednostavno nisi za nogomet neka te Lovrek uci

  • miro76 07.08.2020.

    Sanjaj samo tko i vučić

Komentiraj...
Vidi sve komentare