To je to što me zanima!

Livaja ozbiljno ozlijedio gležanj. Evo koliko će morati pauzirati...

Hajduk je bez njega u zadnje tri godine dobio samo dvije od osam utakmica, i to četvrtoligaša i fenjeraša, a sad će morati na derbi u Osijek, izvjesno i protiv Slaven Belupa kući bez kapetana
Vidi originalni članak

U sudačkoj nadoknadi derbija Hajduka i Rijeke (1-2) Marko Livaja nezgodno se dočekao na desnu nogu i ostao ležati. Odmah se vidjelo da to nije bezazlena ozljeda jer je imao bolnu grimasu na licu dok mu je liječnička služba probala pomoći, a više od 30.000 gledatelja na stadionu to je shvatilo kad su ga dvojica morala otpratiti do klupe za rezerve jer nije mogao normalno hodati.

POGLEDAJTE VIDEO: Navijači Hajduka i Rijeke nakon derbija

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Livaja ima problem sa zglobom, izgleda ozbiljno - rekao je trener Mislav Karoglan nakon utakmice, a prva dijagnoza nije najbolja.

Naime, kapetan Hajduka teže je ozlijedio gležanj. Prognoza govori kako najmanje dva tjedna neće moći trenirati, ali više bi se trebalo znati nakon dodatnih pretraga u ponedjeljak.

Koje će utakmice propustiti Livaja?

Hajduk s Livajom i bez njega nije ista momčad, dovoljno je pogledati rezultate utakmica u kojima Marko nije bio na terenu otkako je stigao na Poljud u veljači 2021. Bilo ih je osam, među kojima je i bolno ispadanje iz Europe u Kazahstanu, a "bili" su u njima pobijedili tek dvaput, četvrtoligaša Tehničara iz Cvetkovca u Kupu (5-1) i jesenas Rudeša u HNL-u (1-0).

Potvrde li se prognoze o dvotjednoj pauzi, Livaja neće moći igrati za Hajduk u derbiju protiv Osijeka u gostima idući tjedan, kao i Slaven Belupa kući. Nakon toga momčadi Mislava Karoglana dolazi gostovanje kod Rudeša pa Varaždina u HNL-u do kraja veljače, a točno za mjesec dana na Poljudu će u četvrtfinalu Kupa dočekati Varaždin.

Kako je Hajduk prolazio bez Livaje?

  • 25. travnja 2021., HNL: Dinamo - Hajduk 2-0
  • 29. srpnja 2021., KL: Tobol - Hajduk 4-1
  • 17. listopada 2021., HNL: Šibenik - Hajduk 2-0
  • 24. travnja 2022., HNL: Slaven - Hajduk 0-0
  • 12. listopada 2022., Kup: Tehničar - Hajduk 1-5
  • 30. listopada 2022., HNL: Lokomotiva - Hajduk 2-2
  • 16. travnja 2023., HNL: Rijeka - Hajduk 2-0
  • 4. studenog 2023., HNL: Hajduk - Rudeš 1-0
Idi na 24sata

Komentari 94

  • Ivica sk 30.01.2024.

    Sigurno je mamuran dosao na utakmicu pa nije gledao gdje staje..

  • 29.01.2024.

    Bogme je Zglobaja dobro nahebo. 2 tjedna kao što pišu su za ovakvo istegnuće su nerealna. A obzirom da on ima 10 kg viška i nije baš u cvijetu mladosti neće ga biti u punom pogonu mjesec dana sigurno. I još će se u restaču ugojit. To je 4,5 utakmica i tu gube prvenstvo. To je tako kad cijela momčad ovisi samo o jednom igraču. Greška na grešku..

  • Ivan VK 29.01.2024.

    Nadam se da sad neće sve krenuti niz brdo....nek se mi kurčimo pred utakmicu predstavljamo Perišića i Brekalo,i onda hladan tuš...još mi moramo puno palente pojesti da bi bili blizu titule..kako izgledamo NAŽALOST BIT ĆE OPET FRITULE....IDEMO DALJE PA ŠTO BUDE....HŽV 💪💪💪

Komentiraj...
Vidi sve komentare