To je to što me zanima!

Livaja sljedeće godine odlazi na posudbu u Chievo ili Parmu

Dugo ne igram i želio sam pokazati što znam i mogu, kaže mladi Marko Livaja, koji je ipak svjestan kako u slijedećoj sezoni neće zaigrati za talijanski Inter...
Vidi originalni članak

Marko Livaja vratio se u Split na kraći odmor. Prije nego li se ponovno priključi Interu, u Splitu će položiti vozački ispit. Mladi napadač, zbog prijave Hajduka, do punoljetnosti 26. kolovoza je suspendiran i ne smije odigravati utakmice. No zato redovito nastupa u trening utakmicama Interove 'primavere'. Tako je nekoliko puta igrao i protiv rezervi Intera. 

- Bilo je to sjajno iskustvo, zaigrati protiv svih tih poznatih igrača i legendi. Svi su normalni momci, nitko od njih ne glumi veliku zvijezdu.

Mladi napadač posebno će pamtiti dvojicu. Po lošem Marca Materrazzija, koji ga je nakon nekoliko vještih driblinga i bjegova pokosio, a po dobrome Dejana Stankovića, koji ga je uzeo u zaštitu i izvikao se na Materazzija jer mu je skoro nogu slomio. 

- Dugo ne igram i želio sam pokazati što znam i mogu - kaže Livaja, koji je ipak svjestan kako u slijedećoj sezoni neće zaigrati za Inter. 

- Sigurno ću na posudbu, opcije su Cesena, Chievo, Parma ili Genoa.  

A malo je nedostajalo da ga novi predsjednik Hajduka, Hrvoje Maleš, vrati u Hajduk. 

- Susjedi smo iz Kaštel Lukšića. Znamo se odavno, često smo igrali i na ¨male branke¨. I uopće nije loš – smije se Livaja i dodaje

- Razgovarali jesmo, nagovarao me da se vratim, ali na žalost već je bilo kasno... Da je ranije postao predsjednik, tko zna, možda bih se i vratio. 

Premda se na ružan način rastao s Hajdukom, Livaja nikome ništa ne zamjera. 

- Hajduk će uvijek ostati moj klub, nadam se kako ću se jednoga dana vratiti i zaigrati pred punim tribinama Poljuda. To je moj san. Na žalost morao sam izabrati teži put, no siguran sam da ću uspjeti.  

Zato je i dao izraditi dvije tetovaže. Na jednoj ruci je napisao Franko, kao posveta treneru Franku Bogdanu, kome najviše vjeruje, a na drugoj je napisao 'ljubav pobjeđuje sve'. Tko zna, možda ga je imenjak Materazzi i pokosio zbog ljubomore, jer ima ljepše tetovaže.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • vabec 24.05.2011.

    eto livaje na posudbu u nk zagreb....

  • buffon_boy 24.05.2011.

    Neki shvate koliko su nestručni ljudi koji rade u Hajduku kasnije, a neki prije (Livaja). Možete vi pričati što god želite, kako je izdao Hajduk i sl. ali mali ne razmišlja srcem već glavom, i ima savjetnike koji znaju svoj posao. Hajduk je što se tiče mladih talenata pakao!

  • buffon_boy 24.05.2011.

    Jedini igrač u HRV koji je na vrijeme shvatio da ga struka Hajduka može samo uništiti i koji je napravio na vrijeme pravi potez. Da je otišao u Dinamo vjerojatno ne bi žalio ali vjerujem da se nije usudio. Osim toga, i da igra za Parmu ili Genou to je 100x bolje jer će igrati u ligi iz koje dolazi Milan, Inter, Lazio, Juve, Roma i ostali. Dakle, kao navijač Dinama žao mi je što nije došao u Dinamo ali isto tako razumijem ga u potpunosti, mnogi su uništili karijeru u Hajduku, on je ipak pametniji izgleda od drugih. p.s. svaka čast za tetovažu!

Komentiraj...
Vidi sve komentare