To je to što me zanima!

Livaković sakupio 150 utakmica za Dinamo: Bio i četvrti golman, a danas ključan u reprezentaciji

Prvi službeni nastup za Dinamo imao je 20. rujna 2016. godine u Kupu protiv Velog Vrha, a točno 1500 dana kasnije briljirao je na teškom europskom ispitu u Moskvi. I danas je daleko najbolji hrvatski golman...
Vidi originalni članak

Dominik Livaković u Moskvi je upisao 150. službeni nastup za Dinamo, a veliki jubilej obilježio je još jednom čudesnom predstavom kojom je “modrima” osigurao novi europski bod.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Točno 1500 dana. Toliko je prošlo od prvog službenog nastupa Livakovića za Dinamo do posljednje europske partije u Moskvi. A u proteklih 1500 dana Livaković je postao - zvijer među vratnicama i bez dvojbe daleko najbolji hrvatski golman.

Službeni debi u dresu Dinama imao je 20. rujna 2016. godine, “modri” su tad u šesnaestini finala Kupa u Puli svladali Veli Vrh 5-0. A tad su za Dinamo još igrali Machado, Henriquez, Ćorić, Olmo, Sosa, ali i Dino Perić, pa čak i izvjesni Kobie Morris.

Samo koji tjedan ranije Livaković je bio tek četvrta golmanska opcija Dinama, ispred njega bili su Eduardo, Ježina i Šemper. No Eduardo je završio u Chelseaju, Šemper nije iskoristio svoju priliku, Ježina ostao “back up” opcija, a Livaković je - blistao.

Već u listopadu 2016. postao je službena “jedinica” Dinama, u Ligi prvaka branio protiv Seville (dvaput), Lyona i Juventusa.

Danas, četiri godine kasnije, Livaković spada među najzanimljivije golmane na europskom nogometnom tržištu, ali i daleko najbolji igrač Dinama. Standardnoga golmana hrvatske nogometne reprezentacije vezali su za odlaske u mnoge klubove (Leicester, Montpellier, Rennes, Porto...), no Livi je i dalje u Maksimiru.

Čiste glave, svjestan kako će i njemu brzo svanuti pravi inozemni transfer. A do tada će biti glavni adut Zorana Mamića na putu prema europskom proljeću, vrlo snažna karika Zlatka Dalića prije Europskog prvenstva. Zasluženo!

Idi na 24sata

Komentari 28

  • Putincar 31.10.2020.

    Livi je genije na crti.....ostslo tak tak....skoro nikak

  • dex28 31.10.2020.

    Da valja vec bi otisao repka nikad vise golova nije primala otkad je on na vratima kikser

  • purger'73 31.10.2020.

    E kad bi Livi "ostavil kosti" u Dinamu 'ko Ladara, di bi nam bil kraj! Naravno zeka peka, druga su vremena (treba osigurat egzistenciju za život poslije nogometne karijere) al nek dogura do 200 i odlično!

Komentiraj...
Vidi sve komentare