To je to što me zanima!

Liverpool deklasirao Chelsea, a Gvardiol i Kova igrali u slavlju Cityja: Zaigrao Erling Haaland

Joško Gvardiol odigrao je cijelu utakmicu u dresu Cityja, dok je Mateo Kovačić ušao s klupe. A u derbiju kola je vodeća momčad bez problema slavila protiv izabranika Mauricija Pochettina
Vidi originalni članak

U derbiju 22. kola engleskog nogometnog prvenstva Liverpool je na Anfieldu pobijedio Chelsea sa 4-1 produživši niz bez ligaškog poraza na 15 kola.

"Redsi" su protiv "Bluesa" ostvarili četvrtu uzastopnu pobjedu, te sedmu u zadnjih devet kola, produživši niz bez ligaškog poraza na 15 susreta. Posljednji poraz Liverpool je doživio u rujnu prošle godine na gostovanju kod Tottenhama (1-2). Potom je u 15 kola ostvario 10 pobjeda i pet neodlučenih susreta.

Liverpool je poveo u 24. minuti golom Diogo Jota, a u 39. je Conor Bradley povisio na 2-0. U posljednjim trenucima prvog dijela domaćin je imao i penal, no Darwin Nunez je pogodio stativu, a do kraja utakmice još je četiri puta uzdrmao okvir gola. Korak bliže pobjedi momčad Jurgena Kloppa stigla je u 65. minuti, kada je Dominik Szoboszlai lijepo pogodio glavom na sjajan ubačaj Bradleyja.

Londonski sastav je smanjio u 71. minuti golom Christophera Nkunkua, međutim Liverpool je brzo uzvratio, u 79. minuti Luis Diaz je pogodio za 4-1. Poraz Chelsea je mogao biti i daleko teži jer je Nunez osim što je iz kaznenog udarca pogodio stativu, tijekom utakmice još dva puta gađao okvir gola, u osmoj i 75. minuti.

City lagano s Burnleyjem

Aktualni engleski prvak Manchester City nije imao problema protiv jednog od najvećih kandidata za ispadanje Burnleyja slavivši sa 3-1. Julian Alavrez s dva gola (16, 22) i Rodi (46) bili su dovoljni za slavlje "Građana". U sudačkoj nadoknadi gosti su tek ublažili poraz golom Ameena Al Dakhila.

Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol je odigrao cijeli susret za City, dok je Mateo Kovačić ušao u igru u 87. minuti umjesto Rodrija. U momčad Cityja vratio se oporavljeni Erling Haaland ušavši u igru u 71. minuti, ali se nije uspio zabiti gol.

Maddison se vratio, Spursi slavili

Tri boda je dohvatio i Tottenham pobjedom 3-2 protiv Brentforda. Gosti su poveli u 15. minuti golom Neala Maupayja i do kraja poluvremena obranili vodstvo.

Međutim, u prvih 11 minuta nastavka Tottenham je uzvratio s tri gola u nizu, a strijelci su bili Destiny Udogie (48), Brennan Johnson (49) i Richarlison (56). Brentford je do kraja smanjio u 67. minuti golom Ivana Toneyja.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • srakar 01.02.2024.

    Nije izgubio od Tottenhama, nego od Tirneya i VARa

  • čovik-s-juga 01.02.2024.

    Koji je Nunez kralj. Čovjek može pogoditi okvir gola kad god zaželi. Legenda. A mali Bradly je nevjerojatno otkriće. Kako ih Klopp pronalazi i postavlja na prave pozicije je milina gledati. Mac Alister na 6-ici sve sigurniji i bolji. Szoboslai zabija glavom. 30 udaraca na gol Chelsea. Ništa drugo nego reći fenomenalno.

  • Space Burek 01.02.2024.

    Kako je lijepo gledati masakriranje Chelsea i Uniteda koji kupuju bez plana i programa. Šteta što psg nije u ovoj ligi pa da se i njih šamara. Na kakav drlog he chelsea potrošio preko milijarde eura haha a svaki igrač ima ugovor na 5 do 8 sezona...

Komentiraj...
Vidi sve komentare