To je to što me zanima!

Ljutiti predsjednik Jerkov podnio neopozivu ostavku

Predsjednik Hajduka Željko Jerkov podnio je ostavku jer su dugove prema bivšem igraču Hrvoju Vukoviću podmirili iza njegovih leđa
Vidi originalni članak

Ostavkom predsjednika Željka Jerkova i uplatom duga Hrvoju Vukoviću Hajduk se barem nakratko spasio pokretanja stečajnog postupka i ispadanja u niži rang.
Skupštinari su naložili potpisnicima virmana, direktoru Hajduka Frediju Fiorentiniju i direktorici Hajdukove paralelne tvrtke Hajduk Sirio sport Vjeročki Mikulandri da uplate dug od 2,178.000 kuna i na taj način spriječili pokretanje stečajnog postupka. Ostavkom Jerkova klub je ponovno ostao bez predsjednika, a novi mandatar bit će izabran na izvanrednoj skupštini kluba, koja mora biti sazvana u idućih 15 dana.
Na Poljudu su se jučer lomila koplja oko pitanja ispada li nužno Hajduk u niži rang natjecanja u slučaju pokretanja stečajnog postupka.
- Zakon jasno propisuje da tko ne pristupi preoblikovanju, a mi smo to obvezni, s obzirom na to da smo u blokadi već 12 godina, ili ne bude u mogućnosti provesti preoblikovanje zbog pokretanja stečajnog postupka, ispada u prvu amatersku ligu i nema mogućnost povratka u viši rang sve dok ne završi stečajni postupak - rekao je Hajdukov odvjetnik Mate Peroš, koji je jedan od mogućih nasljednika Jerkova.



JERKOV IZDRŽA0 44 DANA

Predstavnici Skupštine odlučili su mimo moje volje i volje moje Uprave platiti dug Vukoviću. Odlučili su ići i svojim putem. Bez mene i moje uprave, kazao je Jerkov, koji je na početku mandata tražio 45 dana za konsolidaciju.


KRONOLOGIJA HAJDUKOVOG ŽIVOTA U BLOKADI
BLOKADA
Hajdukov žiroračun blokiran je od 16. lipnja 1996. godine i klub od tada posluje preko paralelnog računa Hajduk – Sirio sport d.o.o..

GODINE MINUSA
Hajdukov žiroračun u neprekidnoj je blokadi 12 godina, točnije 4286 dana, a iznos blokade je 33.863.415,17 kuna.

SJENA STEČAJA
Hajduku je stečaj prijetio nebrojeno puta, i to zbog dugovanja bivšim igračima Jarniju, Mornaru, Hibiću, odvjetnici Košti, tvrtkama...

PET DO 12
Hajduk je od pokretanja stečajnog postupka zbog neplaćanja bivšem igraču Hrvoju Vukoviću jučer dijelilo samo nekoliko sati.

IMA JOŠ DUGOVA
Zasad nema pravomoćnih sudskih tužbi koje bi prijetile novim pokretanjem stečajnog postupka, no klub je još dužan bivšim igračima.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Boki 11.03.2008.

    bar su pokazali na koji način mogu pljunut lovu onima koji su dužni. ajmo dužnici u red i uzmite brojeve ;)

  • Boki 11.03.2008.

    zanimljivo, račun blokiran 12 godina, a kad je frka onda se možeplatiti, bilo bi zanimljivo da država to malo ispita. a, da ne može, jer je to nogometni klub (nebitno hajduk, dinamo, rijeka....) ali takve se ne dira jer bi svašta moglo isplivati na površinu. baš nam je država krasna.

  • badboy_zg 10.03.2008.

    e stvarno mi vas je vise ,zal! ali ono iskreno!! :))

Komentiraj...
Vidi sve komentare