To je to što me zanima!

Lokosi poveli pa stali u Puli, Istra preokretom do pobjede

Uz preokret i golijadu na Aldo Drosini nogometaši Istre 1961 upisali su prvu pobjedu u MAXtv Prvoj ligi ove sezone. Lokomotiva je povela pa prepustila dominaciju...
Vidi originalni članak

Utakmica Istre 1961 i Lokomotive u Puli ponudila je jednu od čudnijih predstava nove sezone MAXtv Prve lige. Domaćini su na kraju došli do prve pobjede rezultatom 3-2, no tri su boda vjerojatno jedino pozitivno što će izvući iz ove utakmice.

Naime, Istra je napadala čitavo prvo poluvrijeme, Radonjić je čak i zatresao prečku, ali nije uspjela doći do gola, dok su lokosi zabili iz jedinog udarca uopće u prvih 45 minuta. U 14. minuti Ante Rukavina postigao je prvijenac u dresu kluba s Kajzerice nakon dolaska na posudbu iz Dinama.

Iz svlačionice na poluvremenu kao da je izašla neka druga, odlučnija Istra koja je u razmaku od 51. do 56. minute zabila čak triput. Prvo je Radonjić nadskočio neaktivnu gostujuću obranu nakon ubačaja s desnog boka i glavom zabio za 1-1, a već pet minuta poslije Špehar je iskoristio nesigurnu intervenciju Zelenike i zeleno-žutima donio vodstvo.

Potpunu crnu rupu u igri Zagrepčana, prikladnu boji dresova koju su nosili na Aldo Drosini, zaključio je Dejan Radonjić svojim drugim golom već u sljedećoj akciji udarcem iz daljine.

Činilo se da je tu kraj priče oko pobjednika, no onda se lokosima ukazao Dejan Čabraja smanjivši na 3-2 19 minuta prije kraja poslije malonogometne akcije. Stiskali su gosti do kraja, tukao je Pavičić neposredno nakon gola centimetrima uz stativu. Konačnu priliku za slavu propustio je Luka Begonja u zadnjoj sekundi utakmice promašivši zicer poslije kornera, kada su ga na drugoj stativi samog ostavili domaći braniči.

Trenutak je to koji je Tomislava Ivkovića, trenera Lokomotive, bacio u očaj jer je sada jasno da je njegov klub zakovan za dno ljestvice s tri boda i četiri poraza u prvih pet kola. S druge strane, Igor Pamić ima razlog za veselje jer je s devete skočio na četvrtu poziciju ljestvice sa šest osvojenih bodova.

MAXtv Prva liga, 5. kolo

  • Istra 1961 - Lokomotiva 3-2 (Radonjić 51', 57', Špehar 56' / Rukavina 14', Čabraja 71')

Ljestvica

  1. Dinamo 15
  2. Rijeka 15
  3. Hajduk 10
  4. Istra 1961 6
  5. Split 5
  6. Zagreb 4
  7. Osijek 4
  8. Slaven Belupo 4
  9. Zadar 4
  10. Lokomotiva 3
Idi na 24sata

Komentari 24

  • nedved_1 18.08.2014.

    ako istra bude grizla kao jučer u drugom poluvremenu, barem kod kuće ,mogla bi se boriti sa splitom za 4. mjesto

  • 18.08.2014.

    Ivković je već predugo trener Lokomotive, a igru nije promjenio godinama.... Sada mu dolazi Rijeka i ne piše mu se dobro....

  • zokinjo 18.08.2014.

    Koliko su uplatili za prijelaz poluvrijeme-kraj?

Komentiraj...
Vidi sve komentare