To je to što me zanima!

Lončar: U Zadru će me gledati stotinjak prijatelja

Zadar u trećem kolu Eurocupa ugošćuje ruski Uniks iz Kazana u kojem od ove sezone igraju dvojica Hrvata, Krešo Lončar i Marko Popović
Vidi originalni članak

Dvoboj 3. kola drugog kruga Eurocupa između Zadra i Uniksa iz Kazana posebno emotivno proživljavaju dvojica naših reprezentativaca u dresu ruskog prvoligaša,  Marko Popović i Krešimir Lončar. I dok je Zadranin Popović izabrao taktiku šutnje, ne želeći nekom izjavom poremetiti odnose sa svojima, Splićaninu Lončaru je gotovo jednako teško.
- Odigrao sam tek jednu seniorsku utakmicu na tlu Hrvatske, u dresu Benettona protiv Cibone. Ovo će mi biti druga i to baš u Zadru, gdje će me doći gledati obitelj i stotinjak prijatelja, rođaka... Baš u Zadru sam doživio punu afirmaciju tijekom juniorskog EP-a 2000. godine kada smo u krcatim Jazinama igrali finale s Francuzima. Siguran sam da će nas obojicu prije utakmica pozdraviti objektivna Zadarska publika i Tornado, pogotovo jer će i Popu i meni, kako čujem, na centru uručiti posebna priznanja HKS-a za sudjelovanje na OI-ju u Pekingu.
Uniks je četvrti u Ruskoj ligi, dobro guraju i u Eurocupu, ponajprije zahvaljujući Lončaru, koji igra najbolju sezonu u karijeri. U 2009. je na prosjeku od 19 koševa i 11 skokova.
- Na početku sezone nije bilo tako dobro, malo sam bio umoran jer sam cijelo ljeto proveo s reprezentacijom, no nakon Božića, koji sam proveo u krugu obitelji, odmorio sam se i dobro pripremio. Sad igram puno bolje.
Emocije na stranu, Uniks dolazi u Zadar po pobjedu.
- Znamo da su Zadrani u problemima, da su promijenili trenera, no Zadar je kod kuće uvijek favorit. U Višnjiku su padali i Partizan, i Cibona, i Olimpija i to treba respektirati. Njima je ovo zadnja prilika, ne smiju izgubiti i sigurno da će dati sve od sebe, no pobjeda treba i nama. Bit ćemo oslabljeni za Kirksaya, koji je operirao slijepo crijevo, no tako nam je od početka sezone. Uvijek je netko bolestan ili ozlijeđen...

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare