To je to što me zanima!

Sjajne vijesti iz Rima: Italija je okrenula, Hrvatska ide na EP!

Florenzi je u 74. minuti zabio za izjednačenje u Rimu, a Pelle je u 83. pogodio i za 2-1. Ovakav rezultat odveo je Hrvatsku izravno na Euro u Francuskoj 2016. godine
Vidi originalni članak

Hrvatskoj je, uz slavlje na gostovanju kod Malte, trebala i pobjeda ili barem remi Italije kod kuće protiv Norveške, ne bi li se 'kockasti' izravno plasirali na Europsko prvenstvo u Francusku. 

Iako je Italija od početka dominirala i imala nekoliko vrlo dobrih orilika, Norveška je šokirala Rim i povela 1-0. Alexander Tettey je u 23. minuti natrčao na jednu odbijenu loptu i snažno opalio s ruba šesnaesterca iz prve prave prilike gostiju u Rimu. Pritiskala je Italija i imala nekoliko čistih prilika za izjednačenje, no lopta nikako nije htjela u gol. Sve do 74. minute. 

Florenzi je tada nakon jedne pogreške Aleesamija, koji je prsima htio vratiti loptu golmanu, ukrao tu loptu i zabio ju za izjednačenje i praktički plasman Hrvatske na Euro. 

U 80. minuti Candreva je zabio za 2-0, no pomoćni sudac podignao je zastavicu i označio zaleđe te je glavni sudac, Nijemac Felix Brych poništio gol. Međutim, samo dvije minute kasnije Pelle je ipak uspio zabiti za 2-1 vodstvo Italije. 

Podsjetimo, Italija je i prošle godine pomogla Hrvatskoj golom Aquilanija za 2-2 na gostovanju kod Danske. Hrvatska je tada izbjegla da nakon poraza u Glasgowu bude najgora drugoplasirana i uopće ne bude u ždrijebu koji joj je tada dodijelio najlakšeg suparnika, Island. 

Idi na 24sata

Komentari 280

  • papaurban 14.10.2015.

    Hvala Talijanima ali žalosno je što nam žabari moraju osiguravati odlazak na EP a igrači vrijede "tone" eura na tržištu.

  • maximus84 14.10.2015.

    svaka cast italiji! jos jedan put su pokazali da su svjetska momcad! hvala

  • Glasaj za HSP1861 13.10.2015.

    Albanija Bosna Hrvatska Slovenija na prvenstvu.Mislim da srbi kidaju vene.

Komentiraj...
Vidi sve komentare