To je to što me zanima!

Lovrić prečku zamijenio golom, Livaković je spašavao Dinamo

Četvrto kolo zaredom u kojem nijedna utakmica nije završila bez golova. Hajduk i Dinamo pobjedama su pokazali spremnost za derbi, a Gorica je još jednom pokazala kako je 'tvrd orah' u gostima
Vidi originalni članak

Iza nas je 26. kolo 1. HNL u kojem su uglavnom pobjeđivali favoriti, dok je Gorica na gostovanju u Osijeku (1-1) još uvijek zadržala šanse za Europu.

U prvoj utakmici kola Slaven Belupo ej na domaćem terenu s igračem više slomio Rudeš (2-1) i najvjerojatnije si osigurao 'sigurnu zonu'. Inter nije bio te sreće jer ih je na Maksimiru pobijedio Dinamo rezultatom 1-0. Još jedan borac za ostanak u elitnom rangu hrvatskog nogometa u 26. kolu nije uspio do bodova. 

Istra je na domaćem terenu s igračem manje izgubila od Hajduka (2-0) koji u nastavku sezone grabi prema Europi. Rijeka je učvrstila drugo mjesto pobjedom protiv Lokomotive (2-1), ali i dobro 'zakuhala borbu za 3. i 4. mjesto. 

U suradnji s Facebook stranicom Romantika donosimo najbolje pojedince 26. kola HT Prve lige.

Dominik Livaković - U jako lošoj predstavi i pobjedi Dinama nad Interom (1-0) bio je jedan od rijetkih dobrih pojedinaca svog kluba. Sačuvao je mrežu, poskidao nekoliko sjajnih prilika Zaprešićana i još jednom potvrdio sjajnu formu.

Erik Janža - Slovenac nije imao puno dobrih izdanja ove sezone, ali protiv Gorice je bio baš dobar. Asistirao je za gol Škoriću, stvorio je kvalitetnim ubačajima i dubinskim loptama još barem tri-četiri prilike. Mogao bi biti interesantan i Matjažu Keku za slovensku reprezentaciju.

Ardian Ismajli - Karijera ovog mladića u uzlaznoj je putanji. Postao je standardan u albanskoj reprezentaciji, u Hajduku je od dolaska Siniše Oreščanina postao najtvrđa obrambena karika i sjajno se nosio s neugodnim Brunom Saviom iz Istre 1961.

Mile Škorić - Što više reći o ovom čovjeku? Kad njegovim suigračima ne ide on ode naprijed krupnim korakom i školski napadne prvu stativu i pospremi loptu u gol. Kod golova Gorice ništa nije mogao...

Zoran Kvržić - Sedmica Rijeke prinudno je rješenje na poziciji desnog beka, ali kad ga vidimo kako igra teško da će ga trener Igor Bišćan uopće i micati s te pozicije. Protiv Lokomotive je ostvario šestu asistenciju ove sezone.

Darko Nejašmić - Oreščanin ga obožava, od svog dolaska dao mu je 12 utakmica i maksimalnu minutažu u svakoj. Hajduku je donio prijeko potreban balans u igri. Protiv Istre se istaknuo nizom oduzetih lopti, a iz jedne takve povukao je kontru, ali Čondrić mu uz pomoć stative skida dobar udarac.

Nikola Moro - Uz Livakovića najbolji pojedinac Dinama protiv Intera. Postigao je gol za pobjedu i još jednom potvrdio da je neugodna ozljeda koljena koju je zaradio krajem prošle sezone stvar prošlosti. Dva gola i dvije asistencije ima u 1. HNL ove sezone i trebao bi nositi hrvatsku U-21 selekciju na Euru u Italiji i San Marinu.

Kristijan Lovrić - Napokon je Kristijan Lovrić namjestio nišanske sprave. Ove sezone je rekordnih 12 puta pogađao okvir gola, ali Osijek nije bio te sreće (2-2). Utrpao im je dva predivna gola s distance. U HNL ove sezone ima pet golova, svih pet postigao je na proljeće, a ima i četiri asistencije. Do kraja stigne još 'ulickati' statistiku, a onda bi na adresu Gorice mogli pokucati ozbiljniji europski klubovi...

Jairo - Brazilac je još jednom potvrdio da je neumoljivi egzekutor. Zabio je u pobjedi Hajduka nad Istrom (2-0) svoj deseti ligaški pogodak, a ima i šest asistencija. Bit će čudo ako na kraju prvenstva ne bude u našoj momčadi sezone.

Adam Gyurcso - Mađar je ove sezone ostao veliki dužnik. Kao da je upao u neku aluziju zadovoljštine ugovorom koji mu je Hajduk osigurao otkupom od poljskog Pogona. Ipak, Oreščanin ga još nije prekrižio, dao mu je veću minutažu protiv Istre, a ovaj je to vratio prekrasnim golom iz slobodnjaka i još nizom opasnih prilika koje je kreirao suigračima. Takav Gyurcso treba Hajduka, a onda i mađarskoj reprezentaciji.

Matej Jelić - Glavni protagonist Slavena u utakmici s Rudešom (2-1). Pobjegao je Vilibaldu Vuci koji ga je srušio i zaradio crveni karton, a nakon nekoliko minuta je i zabio. Stasit, jak i neugodan za čuvanje. Našičaninu je to peti gol sezone.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • jakse 02.04.2019.

    4 igrača 5.ekipe prvenstva ???? Tko sastavlja ovo

Komentiraj...
Vidi sve komentare