Obavijesti

Sport

Komentari 11

Lovrić prečku zamijenio golom, Livaković je spašavao Dinamo

Lovrić prečku zamijenio golom, Livaković je spašavao Dinamo
1

Četvrto kolo zaredom u kojem nijedna utakmica nije završila bez golova. Hajduk i Dinamo pobjedama su pokazali spremnost za derbi, a Gorica je još jednom pokazala kako je 'tvrd orah' u gostima

VIDEO

Iza nas je 26. kolo 1. HNL u kojem su uglavnom pobjeđivali favoriti, dok je Gorica na gostovanju u Osijeku (1-1) još uvijek zadržala šanse za Europu.

U prvoj utakmici kola Slaven Belupo ej na domaćem terenu s igračem više slomio Rudeš (2-1) i najvjerojatnije si osigurao 'sigurnu zonu'. Inter nije bio te sreće jer ih je na Maksimiru pobijedio Dinamo rezultatom 1-0. Još jedan borac za ostanak u elitnom rangu hrvatskog nogometa u 26. kolu nije uspio do bodova. 

Istra je na domaćem terenu s igračem manje izgubila od Hajduka (2-0) koji u nastavku sezone grabi prema Europi. Rijeka je učvrstila drugo mjesto pobjedom protiv Lokomotive (2-1), ali i dobro 'zakuhala borbu za 3. i 4. mjesto. 

U suradnji s Facebook stranicom Romantika donosimo najbolje pojedince 26. kola HT Prve lige.

MOMČAD KOLA: Donosimo najbolje pojedince 26. kola HT Prve lige Dominik Livaković - U jako lošoj predstavi i pobjedi...

Objavljuje RomantikaPonedjeljak, 1. travnja 2019.

Dominik Livaković - U jako lošoj predstavi i pobjedi Dinama nad Interom (1-0) bio je jedan od rijetkih dobrih pojedinaca svog kluba. Sačuvao je mrežu, poskidao nekoliko sjajnih prilika Zaprešićana i još jednom potvrdio sjajnu formu.

Erik Janža - Slovenac nije imao puno dobrih izdanja ove sezone, ali protiv Gorice je bio baš dobar. Asistirao je za gol Škoriću, stvorio je kvalitetnim ubačajima i dubinskim loptama još barem tri-četiri prilike. Mogao bi biti interesantan i Matjažu Keku za slovensku reprezentaciju.

Ardian Ismajli - Karijera ovog mladića u uzlaznoj je putanji. Postao je standardan u albanskoj reprezentaciji, u Hajduku je od dolaska Siniše Oreščanina postao najtvrđa obrambena karika i sjajno se nosio s neugodnim Brunom Saviom iz Istre 1961.

Mile Škorić - Što više reći o ovom čovjeku? Kad njegovim suigračima ne ide on ode naprijed krupnim korakom i školski napadne prvu stativu i pospremi loptu u gol. Kod golova Gorice ništa nije mogao...

Zoran Kvržić - Sedmica Rijeke prinudno je rješenje na poziciji desnog beka, ali kad ga vidimo kako igra teško da će ga trener Igor Bišćan uopće i micati s te pozicije. Protiv Lokomotive je ostvario šestu asistenciju ove sezone.

Darko Nejašmić - Oreščanin ga obožava, od svog dolaska dao mu je 12 utakmica i maksimalnu minutažu u svakoj. Hajduku je donio prijeko potreban balans u igri. Protiv Istre se istaknuo nizom oduzetih lopti, a iz jedne takve povukao je kontru, ali Čondrić mu uz pomoć stative skida dobar udarac.

Nikola Moro - Uz Livakovića najbolji pojedinac Dinama protiv Intera. Postigao je gol za pobjedu i još jednom potvrdio da je neugodna ozljeda koljena koju je zaradio krajem prošle sezone stvar prošlosti. Dva gola i dvije asistencije ima u 1. HNL ove sezone i trebao bi nositi hrvatsku U-21 selekciju na Euru u Italiji i San Marinu.

Kristijan Lovrić - Napokon je Kristijan Lovrić namjestio nišanske sprave. Ove sezone je rekordnih 12 puta pogađao okvir gola, ali Osijek nije bio te sreće (2-2). Utrpao im je dva predivna gola s distance. U HNL ove sezone ima pet golova, svih pet postigao je na proljeće, a ima i četiri asistencije. Do kraja stigne još 'ulickati' statistiku, a onda bi na adresu Gorice mogli pokucati ozbiljniji europski klubovi...

Jairo - Brazilac je još jednom potvrdio da je neumoljivi egzekutor. Zabio je u pobjedi Hajduka nad Istrom (2-0) svoj deseti ligaški pogodak, a ima i šest asistencija. Bit će čudo ako na kraju prvenstva ne bude u našoj momčadi sezone.

Adam Gyurcso - Mađar je ove sezone ostao veliki dužnik. Kao da je upao u neku aluziju zadovoljštine ugovorom koji mu je Hajduk osigurao otkupom od poljskog Pogona. Ipak, Oreščanin ga još nije prekrižio, dao mu je veću minutažu protiv Istre, a ovaj je to vratio prekrasnim golom iz slobodnjaka i još nizom opasnih prilika koje je kreirao suigračima. Takav Gyurcso treba Hajduka, a onda i mađarskoj reprezentaciji.

Matej Jelić - Glavni protagonist Slavena u utakmici s Rudešom (2-1). Pobjegao je Vilibaldu Vuci koji ga je srušio i zaradio crveni karton, a nakon nekoliko minuta je i zabio. Stasit, jak i neugodan za čuvanje. Našičaninu je to peti gol sezone.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao