To je to što me zanima!

LP: Inzaghi donio pobjedu Milanu, golijada Liverpoola

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Europski prvaci su u Donjecku pobijedili Šahtar 3-0, a nogometaši Liverpoola su ispratili turski Bešiktaš s Anfielda s čak osam golova u mreži
Vidi originalni članak

Liverpool je u trećem kolu skupine A Lige prvaka konačno stigao do pobjede. Ceh su platili Turci, koji su dobili čak osam golova na Anfieldu. Golijadu je započeo Peter Crouch (19.') na asistenciju Leva Voronjina. Izraelac Yossi Benayoun postiže sljedeća tri gola (32.', 56.', 69.'). Kapetan Steven Gerrard povećava na 5-0 u 69. minuti. Posao završavaju Nizozemac Ryan Babel s dva pogotka i Peter Crouch svojim drugim golom u 89. minuti.
Porto je u drugom susretu skupine pogocima Sektiouia (27.) i Lopeza (79.') svladao francuski Marseille, a strijelac za goste bio je Niang u 47 minuti.

1. Porto 8, 2. Marseille 7, 3. Liverpool 4, 4. Bešiktaš 3

SKUPINA B
Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić odigrao je cijeli susret i bio među najboljim igračima u remiju Schalkea i Chelseaja (0-0). Zaradio je i žuti karton pred kraj utakmice (86.').
Kriza španjolske Valencije traje i dalje. Nakon što su ih pobijedili i u prošlom kolu u Trondheimu, Rosenborg je i u utorak bio bolji od "šišmiša" 2-0. Dvostruki strijelac je bio Iversen (30.', 58.')

1. Chelsea 8, 2. Rosenborg 7, 3. Schalke 4, 4. Valencia 3

SKUPINA C
Utakmicu između Lazija i Werdera na Olimpijskom stadionu sudio je Hrvat Ivan Bebek, koji je podijelio dva crvena kartona i dosudio dva penala za obje momčadi. Isključio je Cribarija (Lazio) u 86. minuti nakon prekršaja na Mertesackeru i Diega (Werder) na samom kraju utakmice zbog dva žuta kartona. Bebekovi pomoćnici u ovom dvoboju bili su Tomislav Petrović i Tomislav Šetka, dok je četvrti sudac bio Draženko Kovačić.
Rimljani su pobijedili 2-1 golovima Rocchija. Prvo je Rocchi pucao iz penala, ali Wiese brani, lopta dolazi opet do Rocchija, koji je u drugom pokušaju sprema u mrežu. Isti igrač je strijelac desetak minuta kasnije za 2-0. Diego smanjuje iz jedanaesterca pred kraj utakmice. Jurica Vranješ bio je na klupi momčadi iz Bremena.
Nakon što je prije dva tjedna na Santiago Bernabeu palo šest golova, u utorak se mreže u Pireju nisu tresle. Ruud van Nistelrooy pogodio je gredu u 35. minuti.

1. Real M. 8, 2. Lazio 5, 3. Olympiacos 5, 4. Werder 3

SKUPINA D
Nogometaši Milana svladali su ukrajinski Šahtar u Donjecku 3-0. Darijo Srna odigrao je cijelu utakmicu i imao izglednu priliku u prvom poluvremenu kad je izvrsno pucao, a Dida obranio. Imao je i nekoliko zapaženih prodora i bio jedan od najaktivnijih domaćih igrača. Srna je, na žalost, i pao pet minuta prija kraja utakmice na šaku i imao bolnu grimasu na licu. Činilo se da će morati napustiti travnjak. No ipak je odigrao do kraja jer je trener Mircea Lucescu već napravio tri zamjene. Ukrajinci su većinu utakmice imali terensku nadmoć, ali to nisu znali konkretizirati. I tad se opet ukazao spasitelj europskih prvaka u liku Filippa Inzaghija. Prvo je izbjegao zaleđe i na briljantno dodavanje Pirla zabio za vodstvo Talijana (66.'), a nekoliko minuta kasnije i dodao Kaki za drugi gol. Inzaghi je samo dovršio posao u sudačkoj nadoknadi.
Celtic je pobijedio Benficu, a strijelac je bio Aiden McGeady.

1. Milan 9, 2. Šahtar 6, 3. Celtic 6, 4. Benfica 3

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare