To je to što me zanima!

'Luđak' Abreu je u pet minuta promašio pa zabio 'Panenku'

Abreu je u nedjelju još jednom opravdao nadimak 'Luđak'. Najprije mu je golman obranio 'Panenku', a onda je pet minuta kasnije opet pucao na isti način i - zabio
Vidi originalni članak

Urugvajac Sebastian Abreu proslavio se golom iz penala Gani u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u JAR-u prošle godine. Zabio je tada 'Luđak' gol čuvenom 'Panenkom' i odveo svoje Urugvajce u polufinale SP-a. I upravo zbog takvih golova Abreua su prozvali 'Luđakom', a svoj nadimak opravdao je i u utakmici brazilske lige njegovog Botafoga i Fluminensea. Botafogo je pobijedio 3-2, no u poluvremenu su gubili 2-1.

A onda slijedi pet minuta koje će navijači i trener Botafoga pamtiti vjerojatno cijeli život. U 52. minuti sudac je dosudio penal za goste. Loptu je uzeo Abreu, namjestio je na bijelu točku i opalio 'Panenku'. No bivši golman Liverpoola, a danas čuvar mreže Fluminensea Diego Cavalieri, ostao je na mjestu i lakoćom ulovio 'Luđakov' pokušaj. Urugvajac se pošteno osramotio, no da ga to ne dira pokazao je već pet minuta kasnije.

Opet penal, istina dvojbeni, i opet onaj koji ga je malo prije promašio, Abreu. Ponovno je Urugvajac mirno smjestio loptu na bijelu točku, zaletio se i opet - 'Panenka'. Ovaj put Cavalieri je odletio na svoju desnu stranu, a lopta lagano ušla u mrežu. Nevjerojatno je, čak i za Abreua, da je ponovno pokušao na isti način, no upravo zbog toga on i je to što je. 'Luđak'!

Idi na 24sata

Komentari 49

  • likvidatori 09.02.2011.

    drugi dvojbeni penal nije uopće panenka.. čisto plasirana lopta u suprotnu stranu.. nema veze sa sredinom gola.. ehhh...

  • IP95 09.02.2011.

    drugi udarac uopce nije panenka -.-''

  • corkins 09.02.2011.

    ovaj drugi udarac nije panenka, ovo je plasirana lopta u stranu, nema veze s panenkom

Komentiraj...
Vidi sve komentare