To je to što me zanima!

Luđak manje: De Jong je izbačen iz reprezentacije

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Nizozemski veznjak i igrač Manchester Citya Nigel de Jong brutalno je startao na Newcastleovog Ben Arfu. Izbornik ga je izbacio iz reprezentacije
Vidi originalni članak

Nakon brutalnog starta u kojem je protivniku slomio nogu, Nigel de Jong izbačen je iz nizozemske nogometne reprezentacije.
- To je bila jedina logična odluka. Vrlo brzo se moram naći s njim i razgovarati. Vidjeti koji su njegovi problemi - rekao je kratko izbornik aktualnih svjetskih doprvaka Bert van Marwijk.
De Jong je igrajući za Manchester City u nedjeljnoj utakmici protiv Newcastlea već u trećoj minuti susreta "pomeo" Ben Arfu i poslao ga u bolnicu. Ben Arfa će morati na operaciju, a čeka ga šest mjeseci oporavka. Sudac za taj start nije odmah dao De Jongu žuti karton. Učinio je to tek naknadno.
A De Jonga se jako dobro sjeća i Xabi Alonso. U finalu Svjetskog prvenstva u JAR-u, Nizozemac je brutalnim karate-udarcem startao na nesretnog Alonsa. Na sreću, Španjolac je prošao bez ozljeda, De Jong bez isključenja, ali i bez pouke. Umjesto da ga suspendiraju na barem godinu dana, De Jonga su "pustili s lanca". Na svojoj koži osjetio je to Ben Arfa koji će nogomet u sljedećih godinu dana gledati na televiziji, dok će De Jong i slični i dalje "haračiti" travnjacima.
Ispred Nizozemske su dvije kvalifikacijske utakmice za odlazak na Europsko 2012., protiv Švedske i Moldavije, no nervozni De Jong, na sreću, neće igrati.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • user_37063 04.10.2010.

    loki_ hahahahahahahha

  • LEGOS 04.10.2010.

    takve igrace poput de jonga treba automatski suspendirati iz nogometa i sudski ih oderati

  • Srbin 04.10.2010.

    Pa i ima tu neku razbojnicku facu ko oni zatvorenici. Kakav ludak! ! ! :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare