To je to što me zanima!

Lucho će postati Lučić?! "Tu sam ako me Hrvatska treba"

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
LIJEVI BOČNI Ozljedom Pivarića Hrvatska traži rješenje na boku. Ibanez igra u životnoj formi i nada se da bi mogao biti pozvan. Čačić nije razmišljao o njemu...
Vidi originalni članak

Igrao sam s Mandžukićem, Badeljem, Lovrenom, Kramarićem, Kovačićem, Vidom... U Hrvatsku bih se odmah uklopio, prije nego u Argentinu. No nije na meni, rekao je Luis Ibanez.

Nakon 22 prvenstvena kola Crvena zvezda ima 20 pobjeda i dva remija, a najbolji igrač je Luis Ibanez. Argentinac ima hrvatsku putovnicu i nekoliko je puta već bio u konkurenciji za hrvatski dres. Uostalom, ne tako davno hvalio ga je i Zdravko Mamić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- On je najbolji hrvatski lijevi bočni nakon Roberta Jarnija! Za sve ostale je televizor u boji - rekao je Mamić u vrijeme dok je Lucho igrao u Dinamo.

U međuvremenu Lucho je postao ponajbolji igrač srpske lige. Koliko je dobar, svjedoče i ponude Red Bull Salzburga, Betisa i Benfice, koje je Crvena zvezda odbila. Prvi dio sezone završio je sa šest golova i sedam asistencija, a 15 puta je bio u najboljoj momčadi kola.

Lucho najbolji u Zvezdi

- Igram u životnoj formi. Naravno da sam spreman igrati za Hrvatsku. Supruga mi je Hrvatica, a i oženio sam se u Hrvatskoj - kaže simpatični Lucho , koji je u Dinamu igrao pet godina.

Prvi susret za “modre” igrao je 16. srpnja 2008. godine, a posljednji, prije posudbe u argentinski Racing , 16. srpnja 2013. Time je ispunio uvjet igranja za reprezentaciju, a hrvatsku putovnicu ima odavno.

Izbornik Ante Čačić na lijevom bočnom vidio je Josipa Pivarića. S pravom jer Piva je odigrao sezonu iz snova. I taman kad je Čačić posložio kockice, kad Hrvatska igra opet ima glavu i rep, a novi izbornik uspio utišati i najveće kritičare, eto nesreće.

Pivarić se ozlijedio i gotovo sigurno će propustiti Euro. Šteta, jer s Pivarićem je Čačić sjajno pokrio ovu deficitarnu poziciju. No sad mora iznova “kemijati”.

- Iskreno, zatekli ste me, nisam razmišljao o Ibanezu - kratko je rekao hrvatski izbornik.

Pet kandidata za beka

Ante Čačić je odličan trener i sigurno će razumno odvagati tko mu je potreban, a tko nije. Uostalom, trenirao je Ibaneza u Dinamu i vrlo dobro zna njegove kapacitete.

Trenutačno su kandidati za poziciju lijevog bočnog Ivan Strinić, Hrvoje Milić, Danijel Pranjić i Marin Leovac. I, po novome, Lucho.

Prva pripremna utakmica Hrvatske je već u ožujku protiv Izraela, a četiri dana poslije u Budimpešti protiv Mađarske. Čačić mora pronaći rješenje.

Idi na 24sata

Komentari 134

  • muni seferendi 07.02.2016.

    sretno

  • hrvatska u srcu 07.02.2016.

    bitno da ga je dinamo kao nedovoljno kvalitetnog otjerao a sada bi ga doveli u repku , pa mislim da je to zdravku ispod časti da diže cijenu zvezdinom igraču

  • legap 07.02.2016.

    super ja sam za!

Komentiraj...
Vidi sve komentare