To je to što me zanima!

Luciano Benetton postaje većinski vlasnik Hajduka?!

Splitski gradonačelnik Željko Kerum razmišlja da Grad zadrži samo kontrolni paket dionica (26% ), a da se ostatak proda talijanskom bogatašu...
Vidi originalni članak

Vijest se poput munje proširila Splitom, Luciano Benetton kupuje Hajduk! Navodno se gradonačelnik Kerum sastao s talijanskim bogatašem koji je zainteresiran za kupnju Hajdukovih dionica. Naime, grad Split (Kerum) želi što prije prodati klupske dionice zbog sve većih troškova:
- Rashodi kluba su veći od prihoda i to se mora promijeniti. Situacija je teška i u državi i u klubu. Nije lako raditi. Razmišljamo da grad zadrži samo kontrolni paket, 26 posto dionica, a da ostatak prodamo - rekao je Kerum prije nekoliko dana.
Gradonačelnik je pritom istakao kako bi volio da Hajduk kupi domaći čovjek, a ne stranac, ali očito je kako u Hrvatskoj nema zainteresiranih kupaca. Kerum je navodno Benettonu ponudio kupnju dionica ali samo pod uvjetom da Talijan nastavi ulagati u Split, da li u sport ili u proizvodne pogone. Tako je u priči Benetton naslijedio Wolfganga Kaufmanna, vlasnika shopping centra City One, kojeg se prvog spominjalo kao potencijalnog Hajdukovog kupca. Da podsjetimo, Kaufmann je čak i posjetio momčad Hajduka na austrijskim pripremama ove godine. U međuvremenu je izgleda ipak odustao, a novi potencijalni kupac postaje Luciano Benetton. U kontekstu kupnje Hajduka spominjao se još Dimitrij Železnjak kao i nekoliko anonimnih kupaca iz Rusije. Železnjak, Kaufmann ili Benetton, manje je važno, ono što je sasvim sigurno je da će Hajduk vrlo brzo imati novog vlasnika.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • danalena 26.12.2009.

    Luciano Benetton (i njemu slicni) natrpali su se tolikim bogatstvom, na ledjima radnika (da ne kazem robova) s minimalnim placama, da im nije vise potrebno voditi previse brige konfekcijskom industrijom, pa lijepo ostavljaju te iste robove bez radnog mjesta i place i zatvaraju proizvodnje... Puno je komotnije kupiti ono, sto ti nosi puno para, a ne moras se brinuti za bijedne sudbine onih sto te pare stvaraju....Fuj.

  • eurodiesel 26.12.2009.

    jaooo...jel to onaj što u tvornicama odjeće u HR ima uveden robovlasnički sustav....tamo gdje žene moraju nakon 3 pišanja pisati izvješće šefu???

  • domagoj981 26.12.2009.

    Jao majko moja,koliko ste vi Splićani skloni žutim textovima to je za p.....it! Pvo Avram Grant,pa arapski šeici, pa Benetton, šta je sljedeće?! Donald Trump ili Roman Abramović! Šta je vama ljudi?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare